Håndholdt mad til babyen der er ved at lære at spise selv. Hvad skal man dog finde på?
E elsker at spise selv. Og når hun selv får lov til at sidde med noget i hånden, er det ofte meget nemmere at liste en rugbrødshapser eller noget grød i munden på hende. Jeg vil gerne introducere hende for så mange forskellige smage, former og konsistenser jeg overhovedet kan komme i tanke om! Hun får grøntsager hver dag – og ikke kun i most form!
Agurk er en klassiker, der altid er at finde på E’s tallerken. Da hun var mindre fik hun dem altid i skiver med et hul i midten. Nu får hun bare stave. Får hun gnasket for stort et stykke af, spytter hun det bare ud igen, så jeg er ikke urolig for at hun får det galt i halsen.
Avocado som mos eller i skiver er nemt for babyen uden tænder at spise selv, da (en moden avocado) er blød som smør. Det grisser lidt, men E elsker det! Og så må vi jo vaske lidt oftere.
Broccolibuketter. Broccolien skæres ud i buketter, og lægges i en gryde med kogende vand – kog i ca. 15 minutter (til de er bløde) – Serveres lune eller kolde fra køleskabet.
Kogte majskolber. Fjern den grønne del, så du kun har majskolben tilbage. Put dem i en gryde med kogende vand og kog i 12-15 minutter. Lad nedkøle og skær i mindre stykker. Så kan baby selv gnaske (Vi begyndte at servere disse, da E var omkring 9 mdr)
Lynstegt peberfrugt i stave. Jeg tør ikke helt at præssentere E for rå peberfrugt, men efter en tur på panden, stegt i lidt smør ved svag-medium varme, bliver de dejligt bløde (og endnu sødere end i rå form) Et stort hit herhjemme!
Tomatbåde: Herhjemme foretrækker babyen cherrytomater/små blommetomater – så det får hun! Skåret ud i fire både. Ofte spytter hun det yderste lag skræl af, men hun elsker bare smagen