Kan du huske den populære ægzini?
Du ved den der brødfrie panini lavet på æg?
Min ægzini opskrift ligger fortsat som nummer 1 på listen over mest læste opskrifter her på bloggen! Og den er virkelig også lækker. Har du endnu ikke fået den afprøvet eller havde du aldrig hørt om den? Så har du nu muligheden!
Navnet ægzini har jeg selv fundet på! Men man kan også kalde den så meget andet!
F.eks.:
- Omeletpizza
- Omeletcalzone
- Æggecalzone
- Æggepizza
Jeg vil nu holde fast i navnet ægzini!
I dag lavede jeg den med oksekød, løg og ost! Denne kombination er mindst lige så lækker som den med peperoni! Omend en smule mere fedtfattig! Den er dejlig nem at lave og har man rester i køleskabet, så er frokosten klar på ingen tid!!! Prøv også at tage den med i madpakken! Kollegerne vil savle!
Ægzini m. oksekød og løg
(1 stk.)
2 hele æg
1 ekstra æggehvide
sukkerfri ketchup
oregano
40 g. god ost – enten revet eller i skiver
60 g. brunet oksekød*
*Brug evt. en rest fra aftensmaden eller brun noget i en gryde med dit yndlingskrydderi! Jeg bruger paprika og chiliflager
- Tænd ovnen på 200º (varmluft)
- Hæld lidt fedtstof på panden og tænd på medium varme
- Slå æggene ud i en skål og pisk sammen med en gaffel – krydr evt. med lidt salt og peber
- Når panden er helt varm hældes æggene ud på panden som en omelet
- Vend “omeleten” på panden når du kan
- Ketchup smøres ud på halvdelen
- Drys med oregano og fordel oksekødet
- Læg osten øverst og klap den sammen på miten
- Sættes i ovnen og bages i ca. 10-12 minutter
Spis den evt. sammen med noget gnavegrønt eller lav en lækker salat til: F.eks. mangosalaten
– Fantastisk i madpakken, hvis man har mulighed for at benytte en microovn, brødrister ell. lign.