Løgsuppe minder mig om ferie i Frankrig! Det var nemlig i Frankrig jeg smagte løgsuppe for første gang!
Siden da har jeg selv givet mig i kast med en version, og denne version er et sikkert hit hver gang.
Løgsuppe
Ingredienser
- 1 kg løg
- 3 fed hvidløg
- 15 g smør
- 1½ l hønsekødssuppe eller hønsebouillon
- 3 tsk balsamico eddike
- salt og peber
- 200 g revet mozzarella
Sådan gør du
- Løg og hvidløg pilles
- Løgene skæres i ringe og hvidløget skæres i tynde skiver
- Smelt smøret i en gryde ved medium varme og tilsæt løg og hvidløg. Varm det godt igennem, under konstant omrøring
- Skru helt ned for varmen og lad løgene stå og brune ved lav varme i lang tid (gerne 30 minutter). Rør ikke i dem for ofte, de skal bare have tid til at karamellisere og blive gyldne
- Når alle løgene er bløde og gyldne skruer du lidt op for varmen, mens hønsekødssuppen/hønsebouillonen tilsættes.
- Giv blandingen et opkog og tilsæt balsamicoeddike
- Smag til med salt og peber og lad suppen småkoge ved medium varme
- Når suppen har kogt færdig, hældes den over i suppeskålene.
- Drys revet ost på toppen
- Suppen sættes i en varm ovn på 200º, og bages til osten er brun (12-15 minutter)



Uhmm, der er bare intet som løgsuppe på en gråvejrsdag. Med meget ost!