Fransk løgsuppe

Løgsuppe minder mig om ferie i Frankrig! Det var nemlig i Frankrig jeg smagte løgsuppe for første gang!

Siden da har jeg selv givet mig i kast med en version, og denne version er et sikkert hit hver gang.

Løgsuppe

Ingredienser

  • 1 kg løg
  • 3 fed hvidløg
  • 15 g smør
  • l hønsekødssuppe eller hønsebouillon
  • 3 tsk balsamico eddike
  • salt og peber
  • 200 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Løg og hvidløg pilles
  • Løgene skæres i ringe og hvidløget skæres i tynde skiver
  • Smelt smøret i en gryde ved medium varme og tilsæt løg og hvidløg. Varm det godt igennem, under konstant omrøring
  • Skru helt ned for varmen og lad løgene stå og brune ved lav varme i lang tid (gerne 30 minutter). Rør ikke i dem for ofte, de skal bare have tid til at karamellisere og blive gyldne
  • Når alle løgene er bløde og gyldne skruer du lidt op for varmen, mens hønsekødssuppen/hønsebouillonen tilsættes.
  • Giv blandingen et opkog og tilsæt balsamicoeddike
  • Smag til med salt og peber og lad suppen småkoge ved medium varme
  • Når suppen har kogt færdig, hældes den over i suppeskålene.
  • Drys revet ost på toppen
  • Suppen sættes i en varm ovn på 200º, og bages til osten er brun (12-15 minutter)

One thought on “Fransk løgsuppe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.