
Jeg kan godt lide bananer!
Det er dejligt nemt lige at åbne en banan og spise den på farten – f.eks. de dage hvor man ikke når at spise morgenmad. Bananer er ikke umiddelbart low carb, da de indeholder en del frugtsukker og har en GI på 77!
Men de er gode som en hurtig løsning og så er de vildt gode til bagning hvor de bidrager til en god tekstur samt giver en naturlig sødning.
Jeg vil ikke fjerne bananer fra min kost, men spiser dem i moderate mængder og primært i smoothies og kager!
Tip: Skær bananerne ud i skiver og frys dem ned i små fryseposer.. På den måde har du altid en banan i nærheden, hvis lækkersulten melder sig.
Kager
- Bananmuffins (billede 3)
- Bananmuffins m. marcipan og chokoladestykker
- Brownie
- Fødselsdagslagkage (billede 1)
- Jordbærtærte
- Microovnskage m. banan og marcipan
- Microovnskage m. peanutbutter, banan og chokolade
- Peanutbutter-banan-chokolade muffins med et hint af mazarin
Smoothies
- Avoshake m. jordbær
- Clementin og kanel
- Greenie m. avocado, banan, edamamebønner, fennikel og spinat
- Græskar/banan
- Grøn frugt smoothie m. spinat
Ispinde
- Ispinde af bær
- Ispinde m. pære, banan, blåbær og græsk yoghurt
- Jordbær-banan popsicles
- Kokosis m. banan og blåbær
- Syrlige granatæble-banan ispinde
Pandekager
- Amerikanske pandekager
- Brunchpandekager m. banan, hytteost og spinat
- Brunch pandekager m. banan og chiafrø
- Kærnemælkspandekager m. banan
- Pandekagemuffins m. banan og blåbær
- Pandekage muffins m. banan og hindbær
- Æble-bananpandekager m. havregryn, skyr, sukker og mel
Vafler
Andre lækkerier
- Bananer dyppet i chokolade og vendt i kokos (billede 4)
- Chokolademousse m. banan og skyr
- Grillede bananer (billede 2+5)
- Græsk yoghurt m. banan og kakao
- Mousse af bær (til f.eks. pandekager)