Jeg synes min appetit har været på et minimum de sidste par dage. Men så pludselig ramte den mig som et lyn fra en skyfri himmel – sulten altså! Men i og med at jeg stadig er forkølet, så er smagsløgene altså ikke som de plejer. Og det gav nogle problemer!
Jeg åbnede skabene hundredevis af gange. Køleskabet med. Der var ikke meget inspiration at hente.
Jeg søgte internettet tyndt, men hvad skal man lige skrive i søgefeltet???
Der stod en bøtte græsk yoghurt i køleskabet og så googlede jeg dette i håb om at noget lækkert ville dukke op, og her faldt jeg over en opskrift på hummus. Og jeg havde tilfældigvis en dåse kikærter i et af skabene! Der var bare et problem. Hummus kræver tahin! Og det ejer jeg altså ikke! Men så vidt jeg kunne læse mig frem til, så består tahin af kværnede sesamfrø – og det har jeg da altid!
Næste problematik var så omkring olien. For jeg er ikke meget for at der skulle olie i. Men der fandtes også opskrifter på nettet uden olie, så måske kunne det godt lade sig gøre alligevel?
1-2-3 og i køkkenet med mig.
Det var heldigvis en forholdsvis simpel process! Hvilket er yderst lækkert, når overskuddet tilmed er på et minimum! Jeg synes den blev ret god – Selvom konsistensen lige var noget jeg skulle vænne mig til – ikke på den dårlige måde, jeg er bare vant til lidt mere cremede dippe til mine grøntsagsstænger!
Så her får I opskriften på en hummus uden tahin og olie! Og jeg må sige – der er hummus nok til mange grøntsagsstænger!
1 ds kikærter (230 g.)
2 spsk. sesamfrø (ca. 20 g.)
150 g. græsk yoghurt (0%)
2 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg
evt ½ tsk. salt
- Vandet hældes fra kikærterne og de skylles med koldt vand
- Lad kikærterne dryppe a i en trådsi
- Hæld kikærter og sesamfrø i en minihakker og blend godt
- Tilsæt den græske yoghurt, citronsaften, de pressede hvidløg og evt salt
- Rør godt sammen og servér straks efter eller gem i køleskabet, til senere
I alt 447 kcal – cirka 122 kcal pr. 100 g.