5 kreative påske-sysler du kan lave med din 2 årige

Jeg bevæger mig lidt ud af min comfort zone og kaster mig ud i et indlæg med inspiration til hvad, man kan lave med en 2-årig. Indtil nu har jeg kun beskæftiget mig med mad og opskrifter, men da det er min oplevelse at mange mangler inspiration til hvad man kan lave med sin tumling, vil jeg forsøge at dele lidt ud af mine idéer.

Til dagligt underviser jeg i billedkunst på indskolingsniveau, så det er ikke fordi jeg er helt på bar bund. Alligevel synes jeg det er udfordrende at finde på ting med min 2-årige! For hvad kan egentligt lade sig gøre? Hvad har de overhovedet færdigheder til?
Det må jo komme an på en prøve.

Emily elsker at tegne. Men bunken af tegninger er i forvejen enorm, og jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skal bruge alle krussedullerne til. Vi nyder processen og gemmer et par stykker hen ad vejen. Men tegninger bliver altså også ret trivielt i længden. Heldigvis nyder hun aller mest, når vi laver noget sammen, hvilket er fedt – for jeg kan sådan set også godt lide at få lov til at “klippe-klistre”

Jeg har været på pinterest, og fundet en masse inspiration til kreative ting man kan lave med en 2-årig. Det er blandt andet blevet til lidt forskelligt påskepynt. Kaninerne pynter fint herhjemme, mens kyllingerne blev afleveret i postkassen hos både farmor og farfar + mormor og morfar. Bare fordi vi ikke lige kan ses i disse Corona-tider, kan vi stadig glæde hinanden.

Og nu til idéerne


Påskekaniner

Af toiletpapirsruller

Det skal du bruge:

 • 2 stk toiletpapirsruller
 • Maling
 • Øjne
 • Sort tush
 • Limpistol

Det skal du gøre:

 • Dæk bordet godt af og put maling i en skål
 • Lad barnet male toiletpapirsrullen i sin yndlingsfarve
 • Den anden toiletpapirsrulle klippes i “bånd” på ca. 1 cm
 • Når den store rulle er malet, males “båndene” i samme farve på inder- og yderside
 • Lad tørre
 • Når malingen er tør, limes ørerne fast på indersiden af den store toiletpapirsrulle (lad ikke barnet gøre dette)
 • Lad barnet vælge øjne og sætte disse på figuren.
 • Med en sort tush laves næse, mund og knurhår – min datter mente tilmed at kaninen skulle have øjenbryn, så det fik den.

Tip: Hvis du laver en påskekanin sammen med dit barn, kan barnet følge med i processen og se følge med i hvordan du gør. Derudover havde vi et billede af det færdige produkt, fra Pinterest, stående på Ipad’en, så vi hele tiden kunne se hvad vi var ved at lave.


Påskekyllinger

Her skal den voksne være lidt mere på banen, men større børn kan sagtens lave flere dele af processen selv.

Det skal du bruge:

 • 5 ispinde
 • Gul maling
 • Karton (gul og orange)
 • Øjne
 • Limpistol
 • Saks

Det skal du gøre:

 • Klip et rektangel af karton/pap – ca. 5×3 cm
 • Lim ispindene tæt sammen på pappet (brug limpistol)
 • Dæk bordet godt af og put maling i en skål
 • Lad barnet male ispindende mens du klipper 2 stk gule vinger og 1 orange diamant (til foldbart næb)
 • Lad ispindene tørre
 • Vinger limes på bagsiden af ispindene, næbet foldes og limes på cirka i midten (brug limpistol)
 • Lad barnet vælge øjne og sætte dem på selv – Vi talte om at man gerne måtte lave kyllingen skør og bruge forskellige størrelser til øjnene – det var et hit.

Påskedekoration

Består af to dele

Jeg lavede en lille påskekanin ud af vaskeklud og elastikker, som skulle bo i potteskjuleren. Sammen malede vi dåsen og “plantede” påskeliljer heri.

Planen var egentligt, at Emily skulle male en gammel urtepotteskjuler med akrylmaling. Men det viste sig at jeg havde smidt den ud. Heldigvis vandt vi en gammel MME dåse, jeg havde spraymalet hvid i tidernes morgen, som var perfekt til formålet

Du skal bruge:

 • Urtepotteskjuler, dåse eller lignende
 • Maling til græs og blomster

Det skal du gøre

 • Fordel malingen i små skåle – start med grøn (vi brugte to nuancer) Snak om hvordan man maler græs ved at lave streger ca. op til midten. Vi lavede lyde for hver streg, hvilket gjorde det lidt nemmere, selvom hun gerne ville fuldmale i stedet for 😀
  Det er en fordel at holde dåsen/krukken mens I maler
 • Vaske penslerne og fordel maling til blomster. Min datter var selv med til at vælge og vi brugte gul, rød, pink, orange og guld. Planen var at vi skulle lave prikker i forskellige farver – vi sagde dut hver gang vi ramte med penslen. (Nogle prikker blev større end andre)
  Min datter endte med at få blandet farverne, og det synes jeg egentligt så ret fedt ud.

Derefter hældte vi sten i krukken og stillede nogle påskeliljer. Nu står vores påskedekoration fint på terrassen og venter på at springe ud.

Kaninen lavede jeg ud fra denne guide: https://www.thecrafttrain.com/washcloth-bunny-craft/


Perlerier

Min datter elsker at lave perler – især gule perler, da gul er hendes yndlingsfarve. I dag havde jeg gjort klar til at lave påskeæg, hvor jeg havde lavet “kanten” og så skulle hun bare udfylde figuren.

Jeg brugte en stor kvadratisk perleplade, hvorpå der kan være fire påskeæg. Min datter lavede de to gule og den mørke der ligger bagerst. Imens hun udfyldte æggene kunne mor passende lave påskekyllingerne, med inspiration fra “Det perler” – app’en.

Æggene jeg lavede:


Babykyllinger

Du skal bruge

 • 3 ispinde
 • Gul maling
 • Karton (gul og orange)
 • Øjne
 • Limpistol og limstift
 • Børnetegning – f.eks. lavet med vandfarve

Det skal du gøre

 • Lim ispindene sammen i en trekant (brug limpistol)
 • Mens limen tørrer, laves en aftegning af barnets hænder på gult karton
 • Dæk bordet godt af og put maling i en skål
 • Lad barnet male ispindende mens du klipper
  – 2 orange ben
  – 1 orange trekant til næb
  – 1 gul cirkel til hovede
  – barnets 2 stk gule hænder
 • Lad ispindene tørre – lad evt. barnet tegne en tegning imens i venter
 • Klip tegningen ud og klistre den bagpå ispindene (brug limpistol)
 • Sæt “vingerne”, hovedet og fødderne fast (brug limpistol)
 • Lad barnet sætte øjne og næb på hovedet (brug limstift)

Rigtig god fornøjelse

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.