
Tegnefilm og hygge under et tæppe/eller dyne
Disneys juleshow
Juletræ med pynt og lys
Gaver i massevis
Stjernen i toppen
Glitter, rød og guld
Duften af mad,
Der spreder sig i huset!
Julemad – and
RAP!
Glædelig jul – fra mig til jer!
Mors andesteg
(5 personer + rester)
2 store ænder (á 2400 g.)
3 æbler
1 ps. svesker (uden sten)
salt og peber
- Æblerne skrælles og skæres i tern
- Hæld æblerne ned i en skål, sammen med sveskerne og rør rundt med salt og peber.
- Ænderne renses (og indmaden ligges i en skål for sig selv)
- Put æblerner og svesker ind i ænderne og luk dem med kødnåle
- Sæt ænderne i den kolde ovn og tænd på 150º (almindelig ovn)
- Lad stege i ca. 1½ time
- Kig til ænderne efter en times tid. Hvis der er meget væske ved, så hæld vandet fra (til sovs) Lad lidt ligge i bunden og brug til at dryppe over stegene (dette gøres ca. en gang i timen)
- Skru op på 175º (varmluft) og lad stege i ca. 1½ time
- Skru yderligere op for varmen (225º, varmluft) og steg færdig i 45-60 minutter. Husk at ligge indmaden ved siden af ænderne, så de kan stege med
- Tag ud af ovnen og klippes op.
Serveres med (kartofler) dampede blomkål, varm rødkål, andesovs (og chips)
- De to ænder
- Inden i
- Klippet og klar til servering
- Juletallerken
Categories: Jul, Middagsretter | Tags: And, Andesteg, Juleaften, Protein, Rap
Leave a Reply
[TOP]