23. December: Røg i køkkenet

Nu har jeg været inaktiv de sidste par dage, og med god grund!

Jeg er gået helt død i  juleopskrifter! Jeg har ikke flere på lager og lysten og overskudet er efterhånden en mangelvare!
Alligevel begav jeg mig i køkkenet idag, men det skulle jeg aldrig have gjort! Det blev en dyr fornøjelse, og det lugter stadig fælt! Ja og mit sidste eksperiment prikker fortsat på tungen!

Selvom man er kreativ og dygtig i et køkken er der desværre ikke jackpot hver gang! Og når den nu alligevel skal smutte, hvorfor så ikke gøre det med stil?

Aftensmaden stod på hakkebøffer med blomkålsmos og rødvinssovs! Eller det var ihvertfald planen!
For efter noget tid begyndte der at lugte af brændte blomkålsprutter i køkkenet. Det skød vi hen med sovsen der var sprøjtet ud på komfuret samt blomkålsdamp, der dryppede ned blusset. Det viste sig så at alt vandet var fordampet fra gryden og temperaturen var så høj at dørslaget var smeltet og dermed begyndt at brænde fast på bunden!
– Både gryde og dørslag røg i skraldespanden! Er det mon forsent med nye ønsker til ønskesedlen???
Nåh – godt det hedder januarudsalg lige om lidt!
Bøfferne blev heldigvis gode!!! Og sovsen var fantastisk! Vi måtte spejle et par æg og spise på et stykke rugbrød! Øv!

Så satte jeg æblegrøden over! Og lod den stå imens vi spiste og så afsnittet af Bones færdig!
Den brændte heldigvis ikke på, men den var færdig, da jeg kom i tanke om den igen!! Faktisk skulle der ikke være gået mange minutter, og så var der måske røget en gryde mere!
Så skulle den lige smages til – og uden at puste proppede jeg kogende æblegrød i munden! Goddag brandvabel i ganen og på tungen!

Men vi slutter selvfølgelig ikke her!
Så ville jeg lave en microovns kanel mug cake til julekalenderen! Ingredienserne blev blandet godt sammen og vupti i microovnen, hvor den selvfølgelig blev sort! Øv 2 minutter var for meget! Men ingredienserne slap op, og så måtte der eksperimenteres med nye ingredienser hvilket resulterede i en kage, der prikkede på tungen! Bvadr!! Ingen opskrift i dag!

Så det hele er altså ikke lutter lagkage!

Nu vil jeg vaske lugten af brændt mad af mig, børste tænderne fri for kul og hoppe i seng!!!

About

Categories: - Random |

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]