2-i-1 opskrift: Blomkålsrösti eller blomkålsblinis
For et par uger siden, faldt jeg over en super spændende opskrift på broccoli-blinis hos persillesblog. De så både lækre og indbydende ud, og jeg så straks en mulighed for at hoppe i køkkenet.

Men – og det er jo altid et men, ik? – jeg hopper stadig rundt på krykker, og derfor har low carb versionen måtte vente på sig. Eller det vil sige. Jeg har faktisk givet broccoli-blinis’ene et forsøg. Men det fejlede big time. For det første havde jeg ingen af ingredienserne hjemme, så jeg byttede stort set alt ud – pånær broccolien – for det andet kunne jeg ikke få de små grønne banditter til at hænge sammen. Øv, men sådan er det jo ind imellem…
Siden da har jeg ikke haft broccoli i huset, og så gik ideen lidt i glemmebogen, indtil idag.

I weekenden havde jeg nemlig lavet en stor portion kolde blomkålsris, men ikke magtet at spise det hele. Og nu stod jeg så med en kæmpe bøtte revet blomkål, jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle stille op med. Så kom jeg heldigvis i tanke om Pernilles opskrift, og tænkte at det måske var en mulighed – men med blomkål i stedet for broccoli. Jeg læste opskriften igennem, men havde stort set ingen ingredienser hjemme, så jeg måtte ty til andre metoder.

Faktisk valgte jeg at tage udgangspunkt i mine spidskålsrösti, og så gik det ellers der ud af.

Derfor er denne opskrift faktisk en “kombi” opskrift.
Spiser man blomkålsblandingen lune, fungerer de som rösti. Spiser man dem køleskabskolde, så er det faktisk blinis! Det er da lidt smart, ik?

Så tak for ideen Pernille.


RostiBlomkålsrösti

600 g. blomkål
1 løg (ca. 75 g. revet vægt)
1 fed hvidløg (ca. 3 g.)
2 æg
ekstræggehvider
1 dl. mælk
2 spsk. psyllium frøskaller
½ tsk. salt og peber

 • Blomkål og løg rives på den grove side af rivejernet
 • Hæld grøntsagerne i en skål og pres hvidløget heri
 • Rør godt sammen med mælk, æg og æggehvide
 • Når massen er jævn tilsættes psylliumfrøskaller og krydderier
 • Rør atter, til massen er samlet og jævn
 • Lad hvile i 10-15 minutter
 • Nu skulle “dejen” gerne have konsistens som fast frikadellefars
 • Opvarm panden til medium varme
 • Smelt lidt fedtstof
 • Tag en klat kålmasse og læg på panden (jeg brugte hvad der svarer til en spiseskefuld) – tryk den herefter flad
  Pas på klatterne ikke bliver for store
 • Når de er færdige på den ene side er de nemme at vende i et snuptag

Servering:
Servér blomkålsröstien lune som tilbehør til hvad-som-helst eller servér dem kolde som blinis med forskelligt fyld

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.