2x opskrift på sukkerfri marcipan

Ingen jul, uden marcipan!
– Derfor gemmer der sig ikke bare én, men hele to opskrifter på marcipan, i dette indlæg, der oprindeligt blev lavet som en julekalender i 2014, hvor jeg udgav en juleopskrift hver dag i december.

Begge opskrifter er sukkerfri, lavet på mandler og sødemidler. Den ene har en brunlig, marcipan-agtig farve og den anden er helt lys.

Mørk marcipan

Ingredienser

  • 175 g mandler
  • ½ dl vand
  • 3 spsk Sukrin Gold
  • 2 tsk mandelessens

Sådan gør du

  • Mandlerne puttes i en skål og blendes helt fine (med skal på) med stavblenderen (eller i en foodprocessor)
  • Hæld nu ½ dl. vand, mandelessens samt Sukrin Gold i en gryde og lad det småsimre i ca. 5 minutter
  • Bland sukkerlagen i dit mandelmel – lidt ad gangen, mens du rører godt rundt
  • Rul marcipanen til en lang pølse og put den i en frysepose eller husholdningsfilm og put marcipanrullen på køl, indtil den skal bruges!

Noter

Tip: Er ret blød at arbejde med, men efter en nat i køleskabet er den perfekt!
Serveringsforslag: Denne marcipan er f.eks. god til: Marcipankugler, fastelavnsboller.

Lys Marcipan

Ingredienser

  • 150 g mandelmel hvis man laver det selv, skal mandlerne være smuttede
  • dl Sukrin Melis 75 g
  • ½ dl pasteuriserede æggehvider
  • tsk mandelessens

Sådan gør du

  • Sukrin Melis, mandelmel, æggehvider og mandelessens hældes i en skål og røres godt sammen
  • Rul marcipanen til en stor pølse og pak den i en frysepose eller husholdningsfilm
  • Stilles på køl til det skal bruges! (skal minimum køle i 20 minutter)

Noter

Serveringsforslag: Denne marcipan egner sig godt til: Flødebollebunde, kransekage, marcipankugler, fastelavnsboller.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.