Ingen jul, uden marcipan!
– Derfor gemmer der sig ikke bare én, men hele to opskrifter på marcipan, i dette indlæg, der oprindeligt blev lavet som en julekalender i 2014, hvor jeg udgav en juleopskrift hver dag i december.
Begge opskrifter er sukkerfri, lavet på mandler og sødemidler. Den ene har en brunlig, marcipan-agtig farve og den anden er helt lys.
Mørk marcipan
Ingredienser
- 175 g mandler
- ½ dl vand
- 3 spsk Sukrin Gold
- 2 tsk mandelessens
Sådan gør du
- Mandlerne puttes i en skål og blendes helt fine (med skal på) med stavblenderen (eller i en foodprocessor)
- Hæld nu ½ dl. vand, mandelessens samt Sukrin Gold i en gryde og lad det småsimre i ca. 5 minutter
- Bland sukkerlagen i dit mandelmel – lidt ad gangen, mens du rører godt rundt
- Rul marcipanen til en lang pølse og put den i en frysepose eller husholdningsfilm og put marcipanrullen på køl, indtil den skal bruges!
Noter
Tip: Er ret blød at arbejde med, men efter en nat i køleskabet er den perfekt!
Serveringsforslag: Denne marcipan er f.eks. god til: Marcipankugler, fastelavnsboller.


Lys Marcipan
Ingredienser
- 150 g mandelmel hvis man laver det selv, skal mandlerne være smuttede
- 1½ dl Sukrin Melis 75 g
- ½ dl pasteuriserede æggehvider
- 3½ tsk mandelessens
Sådan gør du
- Sukrin Melis, mandelmel, æggehvider og mandelessens hældes i en skål og røres godt sammen
- Rul marcipanen til en stor pølse og pak den i en frysepose eller husholdningsfilm
- Stilles på køl til det skal bruges! (skal minimum køle i 20 minutter)
Noter
Serveringsforslag: Denne marcipan egner sig godt til: Flødebollebunde, kransekage, marcipankugler, fastelavnsboller.

