Et lille træningstip til december: Lav julekål – og massere af det. Kålen skal nemlig slynges godt rundt i luften, og det giver altså lidt ømme musklerm skulle jeg hilse og sige!
Julekål
Ingredienser
- 1500 g hvidkål
- 20 g smør
- 4 dl fløde
- salt og hvid peber
Sådan gør du
- Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålen og del den i 4-8 stykker
- Put kålen i en stor gryde og dæk den med vand
- Lad koge under låg i en times tid
- Når kålen er mør, hældes den ud i et dørslag og drypper godt a'
- Fordel noget af kålen i et viskestykke og pak det godt sammen, så du har et håndtag
- Sving rundt, til der ikke kommer mere vand ud! (jeg vil foreslå at man går udenfor, da gulvet ellers bliver meget vådt – af hvidkålsvand!)
- Hak kålen helt groft og hæld i en stor gryde
- Gentag, til der ikke er mere kål
- Hæld smør ned i gryden med hvidkål og rør godt rundt, til det er smeltet.
- Tilsæt fløden og giv det et opkog
- Lad det småsimre ved svag varme og rør rundt en gang imellem.
- Smag til med salt og hvid peber
Noter
Serveringstip: Serveres med rødkål, frikadeller, medisterpølse, steg eller andet kød.
I Sønderjylland spises det (vidst nok!) med kanelsukker!
I Sønderjylland spises det (vidst nok!) med kanelsukker!


Det lyder godt med hvis det skal være rigtig “synnejysk”vrikål skal det en gang igennem kødhakkeren før det skal varmes op med fløde og smør så er det bare mums
K h Vibe
Og så selvfølgelig med sukker og kanel
Ingen Kanel og sukker på den Sønderjyske hvidkål (denne skik stammer fra Vestjylland, mener jeg)…, men tilsæt lidt revet muskatnød og godt med salt og peber