Sukkerfri “guldkarameller” med dadelkaramel

Kom sådan til at tænke på denne gamle sang, fra en Toms reklame, da jeg kastede mig ud i dette guldkaramel projekt!

Toms karameller!
Vi vil ha’ Toms karameller!!
Tooms karameeeeeller!!!
Vil vil ha’ Toms karameeeeller!!!

Det her er ikke Toms karameller, men Madfidusens karameller – og de er (om muligt) endnu bedre!!
De mangler dog den hårde midte, men på den positive side, så knækker man heller ikke en tand!
Smagen er helt i top!! Og det er svært at holde fingrene fra fadet!

Jeg tror karamellen ville være blevet hårdere, hvis den havde kølet ned lidt længere!
Så hvis du kaster dig ud i guldkaramel projektet, så skal du have lidt mere tålmodighed, end jeg havde!!! (:


“Guldkarameller”
(10-12 stk)

12 stk. dadler
½ dl. fløde
1 spsk. smør
1 knsp. vaniliepulver
1 knsp. kardemomme
1 spsk. Sukrin Melis

75 g. mørk chokolade (til overtræk)

  • Stenene pilles ud af dadlerne
  • Dadlerne puttes i en lille kasserolle sammen med smør, fløde og krydderier
  • Når det er blevet lunt, blendes massen med stavblenderen
  • Hæld karamelmassen over i en skål og stil på køl (gerne natten over) – processen kan speedes op i fryseren, men husk at være tålmodig!!!
  • Tag dadelkaramellen ud af køleskabet igen og tril den til små, runde kugler
  • Sæt dem i fryseren, mens du smelter chokoladen (over vandbad)
  • Dadelkuglerne vendes i mørk chokolade og stilles på køl, til chokoladen er stivnet

Opbevares køligt!

About

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]