
Efter jeg kastede mig ud i chiagrøden, har mine chiafrø fået en tydeligere plads i køkkenskabet. Sådan helt foran, så den er nem at komme til.
Jeg var, som tidligere nævnt, ikke så hurtig til at hoppe med på chiabølgen, men nu ridder jeg alligevel derudaf, med stor optimisme.
Chiafrøene er ihvertfald kommet for at blive!
Men først, synes jeg det er på sin plads, med en “Vidst du at” …. Kind of quiz!
- Chiafrø kan absorbere op til 12 gange sin egen vægt
- Chiafrø indeholder fire gange så mange kostfibre som hørfrø
- Chiafrø indeholder seks gange så meget kalk som sødmælk
- Chiafrø indeholder 15 gange flere antioxidanter end broccoli
- To tsk. chiafrø indeholder mere omega 3 fedtsyrer end en laksefilet
- Chiafrø indeholder ligeså mange proteiner som solsikkefrø
Chiagrød
Bagværk
- Brunch pandekager m. banan og chiafrø
- Løgvafler
- Vaffelburger m. kylling og baconløgringe
- Vaffeldogs – klassisk hotdog i vaffel”brød”
- Vaffelpizza m. ost og pepperoni
- Squashvafler fx. til pålæg
- Squashvafler m. brunchtopping
Overnighties
Med mælk og syrnet mælkeprodukt
- Chiagrød m. lakrids, ananas og hindbær (billede 2)
- Chiagrød m. mazarinsmag, banan og blåbær (billede 1)
- Chiagrød m. vanilje og honningmelon (billede 4)
- Chiagrød m. peanutbutter
- Chiagrød m. æble og kanel (billede 3)
- Chiagrød m. æblemos
Marmelade
Andet
Categories: - Ingredienser | Tags: Chiafrø
Leave a Reply
[TOP]