Hjemmelavet, sukkerfri, krymmel i forskellige farver og smagsnuancer

Det er lige nu meget populært at lave sit eget krymmel.
Det er billigere end det man kan købe i butikkerne, og man kan lave det i netop den farve og med den smag, man bedst kan lide.

Men det er fyldt med sukker – ligesom det man køber i butikken!
Eller det er de opskrifter jeg har set indtil videre… Men det er der heldigvis råd for, så jeg har lavet en sukkerfri version af den hjemmelavede krymmel.

Og ærligt – så var jeg mega stolt over resultatet. Nu mangler jeg så bare en undskyldning for at få mit krymmel brugt. Så jeg kan få lavet noget mere….


Krymmel
Hjemmelavet, sukkerfri, krymmel
♥ Jordbærkrymmel ♥ Vaniljekrymmel ♥ Lakridskrymmel ♥

Fremgangsmåde

  • Æggehviderne piskes helt stive med elpiskeren. Når du synes hviderne er stive nok, pisker du lige i 3 minutter ekstra.
  • Tilsæt sukrin melis lidt ad gangen, mens du stadig pisker
  • Tilføj smag og farve (se eksempler nedenfor)
  • Pisk, til massen er jævn
  • Massen fordeles i sprøjteposer (eller fryseposer, hvori der klippes et lille hul)
  • Læg et stykke bagepapir på bordet og sprøjt massen herpå i lange, tynde streger.
    Portionen giver cirka fem ark krymmel
  • Hold sprøjteposen et lille stykke over bagepapiret, så du sprøjter massen ud i luften – på den måde får man fine, tynde striber.
  • Lad krymlen tørre i mindst otte timer
  • Når din krymmel er tørret, skal den brækkes i små stykker
    Du kan se at krymlen er tør, når den løfter sig fra papiret
  • Put evt. striberne i en frysepose og knæk dem ved at trykke på posen
  • Opbevar din krymmel i en lufttæt beholder og brug den som pynt på is, kager og andre lækre desserter.

 


Krymmel m. jordbærLyserødt jordbærkrymmel 

1 æggehvide (ca. 40 g.)
100 g. sukrin melis
3 tsk. frysetørret jordbær (der knuses til pulver)
evt. 1 tsk. rød frugtfarve

Strawberry sprinkles

 

 


Krymmel m. vanilje

Blåt vaniljekrymmel 

1 æggehvide (ca. 40 g.)
100 g. sukrin melis
1 tsk. vaniljepulver
evt. 1 tsk. blå frugtfarve

Vanilla sprinkles

 

 


Krymmel m. lakridsLakridskrymmel 

1 æggehvide (ca. 40 g.)
75 g. sukrin melis
3 tsk. lakridspulver
evt. 1 tsk. sort frugtfarve

Licorice sprinkles

 

 


 

 

About

6 thoughts on “Hjemmelavet, sukkerfri, krymmel i forskellige farver og smagsnuancer

  1. Det er da saftsusme smart.. Står som oftest med æggehvide om sommeren, efter at ha lavet koldskål. Og så bliver vi lidt trætte af kokostoppe og kys-kager… ??

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]