Græskar Salat

Oh boy – it’s been a while..

Mit sidste indlæg skrev jeg d. 3. juni 2019, men havde ikke fået opskriften publiceret, så det er hermed gjort. 1 stk. forsømt blog: TJEK! (men mine koteletter i karry er virkelig mums – vi fik det faktisk så sent som i mandags! Totally worth the wait.)

En lille status siden sidst.

  • Vægttab vha. kalorietælning (april-august): 16 kg!
  • Nuværende vægt: Status Quo (+/- 2 kg)
  • 19. oktober 2019 blev jeg gift med, nu min mand! I drømmekjolen! – Mål nået!

Dagens ret gav mig lyst til at finde kameraet frem og dele min erfaring med resten af verdenen, og derfor er jeg tilbage for en stund!
Faktisk er opskriften ikke mit helt eget påfund. For en månedstid siden spiste vi hos nogle venner, hvor der blev serveret en lignende salat, så stærkt inspireret i denne testede jeg i dag min egen version! Muuuums! (jeg kan godt allerede nu afsløre, at jeg glæder mig til rester imorgen!)


Hokkaido salat

Du skal bruge:

  • 1 stk bagt hokkaido græskar
  • 1 stk iceberg salat
  • 1/3 agurk
  • 1/4 kerner fra et granatæble
  • 1 håndfuld salatost

Bagt Hokkaido

  • 1 stk hokkaido græskar
  • 1-2 spsk soya
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Løgkrydderi
  • Groft salt

Det skal du gøre

  • Tænd ovnen på 180° (varmluft)
  • Skær græskaret over på midten og fjern indmad og stok
  • Når græskaret er renset skærer du græskaret ud i både
  • Pensel med soya og citron
  • Drys krydderier og salt let over
  • Bages på en almindelig plade med bagepapir i ca. 35 minutter
  • Når græskaret er bagt færdig lader du det køle lidt på pladen
  • Skær da skrællen af og skære stavene i mundrette bidder
  • Fordel i en skål med resten af salaten
  • Salaten skylles og snittes fint
  • Agurken skylles og skæres i små stykker
  • Put de bagte græskar stykker ovenpå
  • Drys med granatæblekerner
  • Tag en håndfuld salatost og smuldr udover salaten

Voila! Bon appetit.

About

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]