Lyse cakepops med vaniljesmag




Vi kan vel alle sammen blive enige om, at mad på pind er noget der dur!
Lækre mundrette hapsere, uden fedtede fingre – what’s not to like?

Men, men, men! Hvorfor stoppe der?

Jeg ved godt at vi ikke snakker om en nyopfindelse i popcakes’ene – der jo “bare” er kage på pind! Men hallo! Det er simpelthen genialt! Og nu kommer de så også i en version uden sukker og gluten!
**Puplikum jubler – de ved det bliver godt**

Personligt er jeg helt i hopla!
Jeg har investeret i sådan popcake form, der viste sig at være total unødvendig.. Meeeen, mon ikke den skal nok blive brugt ved anden lejlighed! For det er slet ikke nødvendigt at købe en masse dyrt udstyr for at lave popcakes! Du kan bare forme dem med dine hænder og stikke et papsugerør i som pind! Se det er smart!


Vanilla popcake 02Popcakes m. vaniljesmag
(ca. 10 stk.)

Disse popcakes består af tre dele: Kage, frosting og pynt

Vaniljekage
3 æg
6 dadler
10 g. kokosolie
1 spsk. vand
½ tsk. vaniliepulver
40 g. mandelmel
1 tsk. bagepulver

  • Æggene deles i blommer og hvider
  • Hviderne piskes stive – når du synes de er stive nok, så pisk dem lige to minutter ekstra!
  • I den anden skål piskes blommer, dadler, kokosolie og vand godt sammen. Massen skal være jævn og uden klumper
  • Vaniliepulver, mandelmel og bagepulver tilsættes – der røres til massen er jævn
  • Hviderne vendes i massen
  • Når dejen er jævn hældes den i en springform/sandkageform, beklædt med bagepapir
  • Bages i almindelig ovn ved 160º i ca. 35 minutter
  • Lad kagen nedkøle helt

Frosting
80 g. flødeost
40 g. sukrin melis

  • Flødeost og sukrin melis røres sammen til en jævn masse
  • Nu skal kagen smuldres i en skål
    ja den er god nok! Vi skal bruge en masse kagekrummer!
  • Når kagen er smuldret godt (brug evt. elpisker) røres krummerne sammen med frostingen
  • Når dejen er samlet til én stor masse, sættes denne på køl i 30-60 minutter
  • Efter dejen har været i køleskabet, kan du nemt rulle nogle fine små kugler og sætte dem på en pind.

Pynt
Du kan pynte dine popcakes på utallige måder, og kun fantasien sætter grænser.
Jeg har valgt at dyppe disse popcakes i 100 g. smeltet, mørk chokolade (70%) og toppe med lidt knust (hjemmelavet og sukkerfri) krymmel, jeg havde stående i skabet.

Sæt dine popcakes til nedkøling i køleskabet indtil servering!

Tip: Opbevares i køleskabet i et par dage!

Vanilla popcake 01

Vanilla popcake 02

Leave a Reply