Hasselback karamel-æbler m. vanilje is




Så er der fredagsguf.

Mange af jer har måske allerede set den video, som florerer på Facebook for tiden, hvor netop hasselbagte æbler lokker mundvandet frem. Jeg har haft lyst til at prøve disse æbler rigtig, rigtig længe, men der har aldrig rigtig været en anledning.

Tsk – hvem mangler en anledning til at guffe dessert? I knoow – it’s insane. Hvorom alting er, så er æblerne hermed lavet, fotograferet og spist! Og nøj hvor er de gode.

Jeg har selvfølgelig lavet min egen version af opskriften, der byder på en sukkerfri udgave uden for mange dikkedarer.

Så er du ikke til kage eller chokolade, så er denne dessert et godt bud, som du nemt kan servere for dine gæster – de opdager aldrig at de guffer sukkerfrit i sig!

Æblerne tager ikke lang tid at lave, men de kræver altså at man har tid til at værne om dem. Det bedste resultat kommer, når man væder æblerne mange gange, i løbet af de 50 minutter de skal bage. Det er jo heller ikke fordi det er meget, men hvis man har gæster, kan det godt være en træls faktor.


AppleeHasselbach æble m. vaniljeis
(4 stk)

2 æbler
20 g. smør
2 spsk. sukrin gold

Vaniljeis og hakkede mandler til pynt.

  • Æblerne skylles og skrælles
  • Skær æblerne over på midten og fjern kernehuset
  • Skær riller i æblerne, så de er “i skiver” – pas på du ikke skærer helt igennem! Læg evt. to tesker på hver sin side af æblet, så du ikke skærer igennem.

Apple

  • Æblerne placeres i et ildfast fad
  • 5 g. smør placeres på hvert æble
  • Drys ca. ½ spsk sukrin gold over hvert æble
  • Sæt æblerne i en forvarmet ovnen på 150º (varmluft)
  • Lad æblerne stå i ca. 10 minutter inden du kigger til dem
  • Sørg for at hælde det smeltede smør og sukrin over æblerne – ca. hvert 5-10 minut
  • Skil rillerne ad med skeen og sørg for der kommer sukrin/smør imellem lagen
  • Lad bage i ialt 40 minutter.
  • Skru nu ovnen på på 200º ved grillfunktion og giv æblerne yderligere 5-10 minutter

Applee

 

Leave a Reply