Hasselback kylling m. flødeost og jalapeños




Har du fulgt lidt med i madverdenen, på de sociale medier, det sidste stykke tid, har du sikkert allerede stiftet bekendtskab med den her ret. Der har nemlig været skrevet om hassebach kylling i rigtig, rigtig mange sammenhænge – og fænomenet har været ganske populært. Og det ser da også ganske indbydende ud! Smagen fejler heller ikke noget – sjældent har jeg spist så mør et stykke kyllingebryst.

Jeg har valgt at lave en mere krydret udgave af retten og fyldt den med jalapeños.
Vi kan nemlig godt lide krydret mad hjemme hos os – kæresten er en større fan end jeg, så hans får altid lidt ekstra, mens min egen får lidt mildere. – Det er rart, når man kan differentiere sine måltider på den måde.

Er man ikke til det stærke, findes der et hav af opskrifter derude, med idéer til hvad man ellers kan fylde i kyllingerne – og ellers sætter kun fantasien grænser.


Hasselback Chicken01Hasselback kylling m. flødeost og jalapños
(2 stk.)

2 stk. kyllingebryst (150-200 g. pr. stk.)
50 g. neutral flødeost
6-7 skiver syltede jalapeños
½ tsk. olie – jeg brugte jordnøddeolie
salt og peber

  • I hvert stykke kyllingebyst skæres dybe riller på tværs – det er vigtigt at man ikke skærer helt igennem.
  • Fyld rillerne med flødeost
  • Jalapeños’ene hakkes i små tern og fordeles ligeledes i rillerne
  • Filetterne lægges i et ildfastfad, smurt med olie
  • Drys lidt salt og peber på kyllingestykkerne
  • Læg staniol over det ildfaste fad
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i ca. 45 minutter – efter 30 minutter fjernes staniolen

 

Hasselback Chicken02

Hasselback Chicken01

Leave a Reply