Blomkålsblinis m. edamole og rejer




Det sværeste ved at være opskrift udvikler, er at sætte mærkat på de opskrifter man laver.
Nogle opskrifter er selvfølgelig ganske lige til – en kage skal selvfølgelig ikke kategoriseres som aftensmad – men når det kommer til så meget andet, kan det altså godt være svært.

F.eks. med disse lækre blinis. Er det en forret? Er det frokost eller aftensmad? Er det tilbehør? Er det tapas? Det er ikke altid ligetil, og det kan til tider godt være hår-udtrækkende-træls (jep – jeg er jyde)

Og nej.. Det kan ikke helt være lige meget. Det handler også om dosering. Hvor mange mennesker går denne opskrift til? Det er jo forskelligt, alt efter hvordan den skal bruges.

Nåh men.. Jeg spiste disse hapsere til frokost, og blev mæt af 3 styks. –Det skal selvfølgelig lige nævnes at jeg har været meget småt spisende de sidste par dage. Til en forret ville jeg nok servere 1-2 pr. person, alt efter hvordan menuen ellers så ud.

Opskriften på blomkålsblinis kan du også finde lige her!!

I virkeligheden kan man jo toppe sine blinis med hvad som helst.
Hvad er din yndlings blinis-topping?


BlinissBlomkålsblinis m. edamole og rejer
(10-12 stk.)

Denne opskrift består af tre dele: Blomkålsblinis, edamole og pynt

Blomkåls blinis
300 g. blomkål
1 lille løg (35-40 g. revet vægt)
1 lille fed hvidløg
1 æg
ekstræggehvide1
½ dl. mælk
1 spsk. psyllium frøskaller
¼ tsk. salt og peber

  • Blomkål og løg rives på den grove side af rivejernet
  • Hæld grøntsagerne i en skål og pres hvidløget heri
  • Rør godt sammen med mælk, æg og æggehvide
  • Når massen er jævn tilsættes psylliumfrøskaller og krydderier
  • Rør atter, til massen er samlet og jævn
  • Lad hvile i 10-15 minutter
  • Nu skulle “dejen” gerne have konsistens som fast frikadellefars
  • Opvarm panden til medium varme
  • Smelt lidt fedtstof
  • Tag en klat kålmasse og læg på panden (jeg brugte hvad der svarer til en spiseskefuld) – tryk den herefter flad
    Pas på klatterne ikke bliver for store
  • Når de er færdige på den ene side er de nemme at vende i et snuptag
  • Sæt dine blinis på køl, så de bliver helt kolde

I dine blomkålsblinis står til nedkøling laves din creme.
Disse hapsere er lavet med 1 portion edamole, men guacamole kan også sagtens bruges.

Alle delene stille på køl, og samles lige inden servering.

Pynt
150 g. rejer
lidt agurk og evt. tomat og citron til pynt

  • Fordel dine blinis på et fad
  • Placér ½-1 spsk. edamole på hver
  • Drys lidt rejer på toppen og pynt med vredne agurke- tomat- og citronskiver

Voila!
God fornøjelse – og velbekomme!

Blinis

Bliniss

Leave a Reply