Chokolademousse a la Madfidusen




Jeg har aldrig rigtig brudt mig om chokolademousse og af samme grund har jeg aldrig eksperimenteret inden for området. Chokolade og jeg har aldrig gået ret godt i spænd, men idag tog fanden ved mig, og så skulle der altså eksperimenteres.

Diverse varer røg i indkøbskurven og først da jeg kom hjem gik det op for mig at der skal fløde i chokolademousse – og pasteuriserede æg.

Så måtte jeg jo på nettet, men ingen af søgeresultaterne faldt i min smag. Så der var ikke andet for, end at prøve sig frem.


Chokolade Mousse Chokolademousse
(2 personer)

80 g. Mørk Chokolade
2 stk. Frosne Bananer
2 tsk. Appelsinsaft
2 tsk. Kakaopulver (uden sukker)
3 spsk. Skyr
evt. 1 tsk. Sukrin, Stevia eller andet sødemiddel

  • Hæld de frosne (skiveskårne) bananer i en skål og blend med stavblenderen
  • Tilsæt skyr og pisk til en luftig masse
  • Hæld kakaopulver og appelsinsaft i – rør godt
  • Hak chokoladen i små stykker og blend godt med stavblenderen (til der ingen store stykker er tilbage)
  • Smag evt. til med lidt Sukrin

Serveres evt. med bær og flødeskum på toppen

Chokolademousse

Tip: prøv også mine andre, lækre, chokolademousser!

Avochoko-mousse: chokolademousse lavet på avocado

Klassisk choko-mousse: Lavet på flødeskum og æg, med et tvist af appelsin

Protein-mousse: lavet på proteinpulver

 

Leave a Reply