Crepes: Tynde kulhydratfattige kakaopandekager

Så kom den. Dagen vi alle har ventet på…
Pandekagedagen!!!

Jeg har efterhånden mange forskellige pandekageopskrifter liggende på bloggen, og som I kunne se i indlægget fra den anden dag, er der lidt, for enhver smag. Men dét, den her blog mangler er en god opskrift på kakaopandekager. Men tøv ikke! Krisen er hermed afværget!
Jeg har nemlig kastet mig ud i en kakaoversion af de lækre mandel crepes fra sidste år.

Og tro mig… De er choko-licious!

Fik I også bagt pandekager igår, eller var det bare mig, der udnyttede situationen/begivenheden/højtiden – eller hvad man nu skal kalde den internationale pandekagedag?


IMG_0583-2Kakaopandekager
(4-6 stk.)

1 dl. affedtet mandelmel (50 g.)
3 spsk. kakaopulver
4 æggehvider
1¼ dl. skummetmælk (kan erstattes af mandel- eller sojamælk)
1½ spsk. sukrin
1 knsp. salt
evt. lidt fedtstof til panden – jeg bruger lidt smør (ca 2 g. til den første pandekage)

  • Æggehviderne slås ud i en skål
  • Tilsæt mælken, sukrin og salt
  • Pisk godt
  • Tilsæt melet og kakaon lidt ad gangen, mens der piskes godt
  • Lad dejen hvile mens panden varmer
  • Smelt fedtstoffet på panden
  • Når panden er varm fordeles ca ½ dl. pandekage dej på panden
  • Lad den stege ved svag-medium varme
  • Når kanterne løfter sig, kan pandekagen vendes (husk: tålmodighed er en dyd)
  • Gentag til der ikke er mere dej tilbage
    Pssst… Jeg dryser altid en smule sukrin mellem pandekagerne – så behøver man ikke at drysse det på bagefter nemlig!!

Tip: Hold pandekagerne varme i ovnen ved 75º (varmluft)
Tip: Nyd dine pandekager med peanutbutter, friske jordbær og sukkerfri vanilje- eller jordbæris!

IMG_0537-2

IMG_0583-2

Leave a Reply