Bønnegryde i fad

Vinter, kulde og sne.
Alle dele kalder på lækker simremad, der mere eller mindre kan passe sig selv. Og hvis der ikke er simremad på menuen, så er der altid ovnretter.

Men hvad nu hvis man kombinerer simremad med ovnretter? Så må man da få den ultimative vinter/efterårsspise. Og det er netop hvad denne ret er. Og det bedste er, at der er rigeligt til at komme i madpakken de næste par dage også – ihvertfald når man kun er to til at spise den!

Og så er retten ovenikøbet helt sund og lav på kulhydrater. Så er du til aftensmad uden pasta, ris, kartofler og brød – så prøv denne dejlige kombination!


BoennegrydeBønnegryde i fad
(3-5 personer)

400 g. oksekød
1 løg
3 fed hvidløg
1 ds. kidney bønner
1 ds. baked beans
1 lille ds. tomatpuré
evt. ½ dl. vand
½ tsk. chiliflager – 1 tsk. paprika
¼ tsk. chilisauce (jeg bruger stærk srisacha chili sauce)

600 g. hvidkål
2 æg
3 store tomater
100 g. revet ost

  • Oksekødet hældes i en gryde og svitses til det er brunt
  • Løget hakkes i fine tern og puttes i gryden sammen med hvidløget, der presses igennem en hvidløgspresser
  • Lad stege et par minutter
  • Tilsæt bønnerne, tomatpuré’en, vandet, krydderierne og evt. chilien
  • Lad småsimre i 10-15 minutter

Beans

  • Hvidkålen hakkes fint og lægges i et ildfast fad
  • Slå to æg ud i kålen og bland godt – tilsæt lidt salt og peber
  • Oksekødet fordeles ovenpå hvidkålen
  • Tomaterne skæres i skiver og lægges ovenpå igen
  • Drys osten ovenpå
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i 30-35 minutter

 

Serveringstip:
Spis retten som den er eller servér den med et par lækre madvafler – prøv f.eks. disse skønne kikærtevafler m. hvidløg.

Beans and waffles

1 Comment

  • Kirsten Pallesen says:

    Så har jeg prøvet denne lækre opskrift 🙂 Og som lovet melder jeg tilbage 🙂 Det smager super godt ikke sidste gang jeg laver det 🙂

Leave a Reply