Sesammarineret kyllinge-inderfilet – de minder lidt om nuggets (hvis man vil)

Det smager faktisk godt, mumler kæresten, da han skærer endnu et stykke ud i et mundret stykke. Hvis man vil, smager det lidt som nuggets – altså ikke helt, men sådan lidt.

Jeg hæfter mig mest ved hans faktisk… Jeg mener – efter 4 år med min madlavning bliver han stadig overrasket over at når jeg får en madrelateret idé, så smager det meget bedre end han tror! MÆND!! fristes man jo næsten til at sige.

Men jeg bliver også lidt glad – og stolt, når han roser min mad og anerkender det stykke arbejde, der ligger på hans tallerken. Og et eller andet sted er det jo fedt at man stadig kan overraske ham med lækker mad – og at det ikke bare er en selvfølge at maden smager dejligt.

Mad, der serveres (og test-smages) med en hvis form for skepsis, smager måske i virkeligheden meget bedre.


Chicken-SesameKyllingeinderfilet i sesam (nuggets)
(to personer)

350 g. kyllingeinderfilet
1 æg
et lille drys salt og peber
2-3 dl. sesamfrø
fedtstof (gerne smør) til panden

  • Ægget slås ud i en skål og piskes godt sammen med en gaffel
  • Drys en lille smule salt og peber i blandingen og pisk igen
  • I en anden skål lægges sesamfrøene
  • Panden varmes op og smørret (fedtstoffet) smeltes
  • Inderfiletterne vendes først i æggene, dernæst i sesamfrøene.
  • De marinerede filetter lægges på panden og steges ved medium varme i 15-20 minutter

Servered med f.eks. hakket hvidkål, blomkåls- eller hvidkålsris og en karry sauce.

Leave a Reply