Kyllingeskud m. asparges i bacon

Det er for alvor blevet december, og det betyder massevise af julefrokoster, snaps, øl og tømmermænd.
Og den bedste kur mod tømmermænd? Det er for mange en omgang junk food, som man alligevel får det dårligere af og som man bagefter fortryder at have spist – sådan har jeg det ihvertfald!

Men sådan behøver det ikke at være.
Hvorfor ikke spise tømmermændende væk, med en dejlig salat – eller måske lidt mere fancy – med et kyllingeskud! Ja for fisk og er måske ikke så meget ved, når kvalmen presser sig på.

Jeg har selvfølgelig leget lidt med ordene til navnet på denne ret.
For mit indre øje så jeg et smukt stjerneskud (uden brød) og tænkte at det kunne være lækkert – men med kylling i stedet for fisk. Og boom – en idé tog form – og bliver hermed delt med alle jer andre.

Jeg er ikke helt klar over hvorfor retten hedder et stjerneskud – og jeg kunne desværre ikke finde noget svar på nettet. Så derfor tillader jeg mig at snuppe skudet og føje det til kyllingen. Pynte det fint og flot og spise mit tømmermænds-kyllinge-skud!

Og bare for en god ordens skyld, så behøver man altså ikke at have tømmermænd for at nyde denne lækre ret. Prøv at tage den med i madpakken – eller nyd den til frokost eller til aften! Det mætter helt fantastisk – og så smager det vanvittigt godt!


KyllingeskudKyllingeskud
(2 personer)

350 g. kyllingebrystfilet
4 stk. asparges i baconsvøb

¼ icebergsalat
100 g. ærter
1 cherry-blommetomat
1 æble
2 skiver citron
4 skiver agurk

  • Hæld lidt vand i bunden af en pande
  • Skær kyllingebrystfileterne overpå tværs (midten) – så de bliver tynde
  • Læg filetterne på panden og kog dem til vandet er fordampet
  • Krydr med allround, salt og peber på begge sider og steg godt ved svag varme
  • Iceberg snittes fint og lægges i hjørnet af tallerkenen
  • Ved siden af lægges de optøede ærter
  • Æblet skæres i kugler
  • Læg kyllingen ovenpå salaten og pynt med agurk, tomat, citron og aspargesruller.

Serveres med en lækker, hvid dressing – f.eks. dilddressing

Leave a Reply