Græskar-spaghetti m. kylling og grøntsager i flødesauce

Pyh.. Efter hele tre julefrokoster i denne uge, er det ikke fiskefilet, frikadeller eller and, der står øverst på madplanen i den kommende uge. Heldigvis har vi ikke flere julefrokoster før den 25. december, og så skal vi nok få lyst til det lækre julemad igen.

Indtil da skal der helt andre retter på bordet. Og helst noget lidt sundere, til en afveksling – Gerne med en masse grøntsager.

I bedste tøm-køleskabet-stop-spild-af-mad stil gik jeg på opdagelse i gemmerne og kreerede denne “pasta”ret med kylling og grønt i flødesauce. Det er der ikke meget jul over. Tilgengæld er der stor mæthedsfornemmelse at opleve!

En super nem og lækker ret, der kan laves på under 30 minutter!
Så er det ingen sag at leve sundt i december!


ButternutsKyllingebryst i flødesauce m. blandet grønt
(1 person)

80 g. kyllingebrystfilet
40 g. peberfrugt
1 lille løg
100 g. asparges (på glas)
1 fed hvidløg
½ dl. majs
1 spsk. asparges vand
½-1 dl. fløde
salt og peber

  • Jeg fandt en kyllingerest i køleskabet, jeg skar i små stykker – har man ingen rester steges kyllingen på panden med lidt krydderi (eks. allroundkrydderi) inden den skæres i små stykker.
  • Peberfrugten og løgene skæres i store tern
  • Aspargesene skæres i mindre stykker
  • Hvidløget pilles og presses i hvidløgspresseren
  • Kylling, peberfrugt, løg, asparges, majs, aspargesvand og fløde hældes i en lille kasserolle
  • Tænd ved svag varme og rør godt rundt
  • Når retten koger er den færdig
  • Smag til med lidt salt og peber

Imens retten koger laves græskghettien.

 

Leave a Reply