Græsk-banan-yoghurt med kaneldrys og hakkede mandler

Efter et par dage på studietur, bliver det godt at sove i sin egen seng igen og spise noget ordentligt mad.

Jeg har i denne uge været på studietur i København sammen med vores 9. klasse. Men med et stramt program var der ikke noget med aftensmad kl. 18.00 – eller hvornår man nu plejer at spise – nej… Det var mellem 22 og 23 at aftensmaden blev indtaget begge dage.

Med morgenmaden gik det dog lidt nemmere. Det havde vi nemlig bestilt på vores hostel, så der var serveret kl. 8.00! Menuen var dog ikke noget at prale af, så det bliver dejligt at få noget ordentligt imorgen tidlig, inden turen går til Århus på julegaveshopping.

Som sagt have vi et stramt program i det københavnske!
Tirsdag var vi på hovedbanen omkring kl. 13.30 og så gik turen ellers mod vores hostel. Mig forrest med mobil-gps og stedsans og eleverne i hurtigt tempo bagved. Så skulle der tjekkes ind og hygges lidt på værelserne, hvorefter turen gik til Christiansborg. Her fik vi først en rundtur hvorefter eleverne skulle være politikere for en dag. Super fedt undervisningsforløb hvor især samfundsfag var i spil.

Onsdag var programmet timet og tilrettelagt. Vi havde et stramt program foran os, der bød på historie, samfundsfag, dansk, idræt og fysik.  Al transport foregik til fods og vi fik gået mere end 20 kilometer på denne efterårsdag. Heldigvis regnede det ikke, så trods kulde og vind kom vi igennem uden for meget brok.

Torsdag vendte vi atter tilbage til det jyske bakkeland, kun med en times forsinkelse.
Det var en flok trætte elever (og lærere) som stod af på banegården og sagde god weekend.

Imorgen vil jeg starte dagen med en lækker græsk banan yoghurt inden vi skyder julegaveræset igang!
Opskriften får i allerede her (ja det er en version der er blevet spist en del gange på det sidste, da den bare er SÅ lækker!


MorningbowlGræsk-banan-yoghurt m. kanel og mandel topping
(1 person)

100 g. græsk yoghurt (jeg bruger 0%)
1 moden banan
kanel drys*
7-10 mandler

*Kaneldrys laves af en blanding af sukrin gold og kanel. Jeg bruger ca. forholdene 2:1

  • Bananen tages ud af skrællen og moses med en gaffel
  • Tilsæt den græske yoghurt og mos den godt sammen med bananen
  • Mandlerne hakkes i forskellige størrelser
  • Drys kaneldrysset på toppen af din yoghurt og fordel mandlerne ovenpå

Velbekomme

Morningbowl

Leave a Reply