Pommes Blomkåls Duchesse

Så er der skjulte grøntsager til de grøntags-forskrækkede. Mænd, børn og andre kræsne sjæle burde prøve disse sjove blomkåls fritter i bedste Duchesse stil.

Jeg kender i virkeligheden ikke “genren” (duchesse) og ved derfor ikke hvordan en “rigtig” kartoffel duchesse bør smage og føles. Men denne version smager vanvittigt godt.
Konsistensen er ikke en sprød pommes frites, men den har skorpe og en blød midte. Fik jeg nævnt at de smager fantastisk? Og så holder de formen når de kommer i ovnen (og ud igen). Der er nemlig ikke noget værre, end når man bruger kræfter og energi på at lave noget sjovt, der derefter “klasker sammen“.

Desuden er de super nemme at lave og tilbehøret her passer nærmest sig selv. Måltider, hvor man ikke nødvendigvis behøver at stå i køkkenet hele tiden er guld værd – også selvom det er fredag!

Jeg elsker mine Wilton tyller, og er lykkelig over at have fundet endnu en grund til at tage dem i brug. Hvad bruger du dine tyller til?


CauliflowerPommes blomkåls duchesse
(ca. 50 stk.)

1 kg blomkål (renset vægt)
3 fed hvidløg
100 g. smør
2 tsk. salt
1½ spsk. Fiberhusk

  • Blomkålen skæres ud i buketter
  • Bring en gryde med vand i kog
  • Læg blomkålen i vandet og lade koge i 10-15 minutter
  • Tjek konsistensen med en gaffel – blomkålen skal være kogt/blød
  • Hæld blomkålen i et dørslag og lad afdryppe et par minutter
  • Blomkålen hældes i en skål med smør og blendes med elpiskeren
  • Tilsæt hvidløg og salt og rør godt rundt
  • Fiberhusken røres i blomkålen og når mosen er klar, puttes den i en sprøjtepose med tyl.
  • Form små “kager” på en bageplade, beklædt med bagepapir
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i 25-30 minutter

Serveres med f.eks. tomatsalsa og kyllingeroulade!

Cauliflower

Cauliflower

Cauliflower

 

Leave a Reply