Kakao cookies – glutenfri og uden tilsat sukker

Jeg er kommet til at lave noget godt – ved en fejl!

I sidste uge besluttede jeg mig for at lave misforståede kager (altså crinkle cookies, som de originalt hedder). Det gik som sådan meget godt – lige indtil jeg puttede pladen i ovnen og min krakelerede overflade forsvandt. Meningen er nemlig, at når man vender sine kager i flormelissen, så bliver det siddende og laver krakker i overfladen.
Det kan man åbenbart ikke gøre med sukrin melis, og derfor “forsvandt” min hvide overflade.

ØV! Så måtte jeg jo kassere opskriften.
Derfor slettede jeg hele indlægget om kagerne!

Jeg lod kagerne bage færdige, nedkøle og tog så en smagsprøve!

WAUW!
Det havde jeg ikke regnet med. Mine fejl-småkager var blevet til nogle lækre kakao cookies i stedet for. Jeg var simpelthen kommet til at lave nogle lækre, tykke, kakao cookies, med en sprød overside og en blød midte – lige som jeg aller bedst kan lide det! Hvor heldig har man lov at være?

I første omgang ville jeg ikke have lagt opskriften på bloggen. Men efter mange smagsprøver som i mega mange! ombestemte jeg mig, og her får i den så alligevel.

De smager himmelsk, så pas på!! De får nemlig ret hurtigt ben og gå på!


CookieKakao cookies
(ca. 9 stk.)

2 æg
40 g. sukrin gold (3 spsk.)
25 g. smør
½ tsk. vaniljepulver
50 g. affedtet mandelmel
1 tsk. fiberhusk
2 spsk. kakao (uden sukker)
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt

  • Ægget slås ud i en skål og piskes godt sammen med sukrin gold
  • Tilsæt vanilje og smør
  • Pisk til massen er helt jævn (brug en elpisker)
  • De tørre ingredienser blandes sammen (mandelmel, fiberhusk, kakao, bagepulver og salt) og tilsættes lidt ad gangen mens der piskes
  • Når dejen er samlet stilles den på køl i et par timer (gerne natten over)
  • Dejen formes til små kugler (ca. 9 stk), der vendes i sukrin melis
    Obs: dejen er klistret

Cookie

  • Kuglerne placeres på en bageplade, beklædt med bagepapir
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180º (almindelig ovn) i 10-12 minutter
    Efter 5 minutter skal kagerne trykkes flade med en ske, da de ellers ikke flyder ud (ca. 1 cm høje)
  • Lad kagerne hvile på bagepladen et par minutter og flyt dem derefter over på en bagerist til nedkøling

 

Cookie

Cookie

Leave a Reply