Bagt blomkål med ost

Fredag!
Så blev det weekend igen. Og hos os betyder det, at der er lidt mere tid til at lave mad – og så må det jo gerne være lidt lækkert.

Fredag er den eneste dag på ugen, hvor jeg er først hjemme. Kæresten er nemlig på arbejde til kl. 16.00 (Jeg har allerede fri kl. 13.30) Så jeg har massere af ro og tid til at kræse om maden.

Idag havde vi ikke noget på menuen, så jeg kørte i Føtex og lod mig inspirere.
Og der stod jeg så. Med hovedet ind over køledisken og tænkte: “hvad så nu?
Mit blik faldt på en rød bandit. Kalvegrydesteg. Spændende tænkte jeg og googlede så om man kunne lave noget med sådan en. Det kunne man sagtens, så i kurven med den og videre.

Da jeg så kom hjem, kunne jeg alligevel ikke finde ud af hvad jeg skulle stille op med stegen. Så heldigvis var mor og far kun et opkald væk. Der blev delt ud af tips og tricks og så var det ellers bare at komme i sving.
Man bliver aldrig for gammel til at ringe hjem og få hjælp!!

I gryden og efterfølgende i ovnen med den, og så var det tid til at kigge på tilbehøret.
Det blev til ovnbagte blomkåls buketter med ost, en salat bestående af icebergsalat, agurk og ananas samt guacamole til at dyppe i. Nøøøj det var godt – og pyyyh hvor er jeg mæt.

Nysgerrig på hvad de der blomkåls-tingester er?
Så får du opskriften her – super simpelt tilbehør, der går til lidt af hvert.


Bagte blomkålsbuketter med ost

1 blomkålshovede
græsk krydderi
100 g. revet ost

  • Blomkålen skylles og skæres ud i buketter
  • Buketterne placeres i et ildfastfad, beklædt med bagepapir
  • Drys lidt græsk krydderi over blomkålen
  • Bages i en forvarmet ovn ved 160º (varmluft) i ca. 15 minutter
  • Tag blomkålen ud
  • Drys med ost
  • Bages i yderligere 12-15 minutter – til osten er smeltet og gylden

 

Leave a Reply