Mild karry-kokos-suppe med ovnbagt torsk

Facebook! Roden til alt ondt – men også til alt muligt godt.

Jeg har efterhånden fået rodet mig ind i alverdens Facebook grupper – langt de fleste handler om mad! Den seneste gruppe jeg har meldt mig ind i (er jeg også selv med-administrator på) – Den hedder Madstafetten og går i alt sin enkeltehed ud på, at der hver uge vælges en ingrediens (samt en ingrediens-vælger).
Missionen er så at man laver en ret hvor den pågældende ingrediens indgår. ALLE kan være med – uanset kulinariske kompetencer.

Så mangler du inspiration til madplanen eller savner du lidt udfordringer i køkkenet, så kig forbi gruppen. Hvem ved – måske er det dig, der får lov at vælge næste uges ingrediens!

Nåh men i denne uge var ingrediensen torsk. Ikke en fisk jeg har ret meget erfaring med, men tilfældigvis havde jeg en pakke torskefilet i fryseren, og så var det jo bare at finde på noget sjovt og spændende. Og hold nu op hvor er der kommet mange lækre bud ind med torske-retter.

Mit eget bud på en torske-ret blev en dejlig, mild suppe. Jeg havde egentligt noget helt andet i tankerne, men da jeg ikke havde de ingredienser i køleskabet som jeg troede, og torsken var tøet op, så måtte jeg jo finde på noget andet.

Heldigvis kom der også noget lækkert ud af plan B, så her får I opskriften på den!


Torskesuppen (2)

Mild karry-kokos-suppe med ovnbagt torsk

Denne suppe består af to dele: Fisken og suppen. Af tidsmæssige årsager er det en fordel at starte med fisken

Fisken
225 g. torskefilet
1 tsk. citronsaft
salt og peber
3 cherrytomater
1 lille forårsløg

  • Tag et stort stykke staniol
  • Placér fisken heri
  • Hæld citronsaften over fisken og krydr godt med salt og peber
  • Halvér tomaterne og læg dem ovenpå fisken
  • Forårsløget skylles, skæres i små ringe og lægges på fisken
  • Luk pakken godt
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i ca. 15 minutter

Imens laves suppen

  • Når fisken er færdig hældes væsken og grøntsagerne i suppen
  • Fisken holdes lun

Suppen
1 æble
1 løg
2 forårsløg
1 tsk karry
5 dl. vand
1 stk. grøntsagsbouillon
250 ml. kokosmælk

  • Æblet skrælles, rives og puttes i en stor gryde
  • Løget pilles, skæres i tern og puttes i gryden
  • Forårsløget snittes og puttes i gryden
  • Drys karry over grøntsagerne og tænd for varmen
  • Rør godt rundt og brænd karry’en godt á
  • Tilsæt vand og bouillon
  • Lad væsken småsimre
  • Når fisken er færdig tilsættes grøntsagerne herfra samt lidt af væsken (ca. 4 spsk.)
  • Blend suppen med stavblenderen til den er jævn
  • Tilsæt kokosmælk og giv suppen et opkog

Anretning
Skær lidt æbletern og lig dem i bunden af tallerkenen.
Læg fisken ovenpå.
Hæld suppen rundt om fisken
Pynt med flødeskum og sukkerfri brændte mandler (5 min. i micro)

Velbekomme!

Leave a Reply