Paprikagryde med tre forskellige udskæringer fra gris

Jeg elsker mad.
Jeg elsker at snakke om mad, lave mad, kigge på mad, læse om mad, og hvad man nu ellers kan finde på. Jeg kan også godt lide at spise god mad! Men hey – hvem kan ikke det?

Det er også af denne årsag, at jeg er medlem af en masse madgrupper  på Facebook. Både for at finde inspiration men også for at inspirere andre.

En dag, da jeg sad og kiggede i en af disse madgrupper, faldt jeg over en begivenhed, der hedder madstafetten. Hver uge er der én, som vælger en ingrediens, der så skal indgå i en af ugens måltider. Stafetten har været igang i et par uger, og i denne uge var det så min tur til at vælge ingrediens.
De forgående uger har grøntsagerne været i fokus og jeg valgte i stedet at der i denne uge skulle være fokus på krydderierne. Så ugens krydderi blev paprika.

Jeg var på intet tidspunkt i tvivl om at jeg ville lave en eller anden paprika gryde, men hvordan sammensætningen skulle være, det kunne jeg ikke helt finde ud af.
Det endte dog med at blive en rigtig grisegryde med hele tre slags udskæringer fra grisen. Nemlig kotelet, bacon og pølser. Resultatet var så guffelicious, at jeg straks måtte dele opskriften med jer.


paprikaPaprikagryde
(2-4 personer)

3 stk. middagskoteletter (ca. 300 g.)
Paprika
150 g. coctailpølser
100 g. bacon
100 g. løg
250 g. champignon
250 ml. madlavningsfløde
2 dl. letmælk
1-2 spsk. ketchup
2-2½ tsk. paprika, ½ tsk. salt og ½ tsk. peber

  • Koteletterne krydres godt med paprika (på begge sider)
  • I en stor gryde varmes fedtstoffet ved højeste varme
  • Når fedtstoffet er varmt svitses koteletterne brune på begge sider
  • Tag koteletterne op af gryden igen
  • Skru ned for temperaturen igen, til medium varme
  • Løgene skrælles og skæres i store stykker
  • Bacon hakkes i små stykker – bacon tern kan også bruges
  • Bacon, løg og pølser hældes i gryden og steger i 10-15 minutter
  • Imens skæres koteletterne ud i mundrette stykker
  • Koteletterne lægges i gryden sammen med det øvrige kød, og steger færdigt
  • Champignon’erne skal skylles og rensen
  • Læg disse i gryden – de skal puttes heri hele, medmindre de er meget store.
  • Når champignon’ene er blevet mørke tilsættes madlavningsfløde og mælk
  • Bland desuden ketchup og krydderier her i og lad retten småkoge i 5-10 minutter ved svag varme

Smag eventuelt til med ekstra krydderier (!?)

Servered med: Squashghetti, blomkålsmos, hvidkålsris eller noget helt fjerde. Velbekomme!

paprika

paprika

 

Leave a Reply