Hjemmelavede crab cakes – med krabbe!

Lørdag aften og ferien er ved at være slut. Det kræver en ordentlig portion selv forkælelse i form at god mad!
Tre-retters-menu for to – coming up!

For laaaang tid siden købte jeg en dåse krabbekød, uden egentligt at vide hvad jeg kunne lave af den. Jeg faktisk havde jeg ikke den fjerneste anelse om hvad sådan noget kunne bruges til, men det lød spændende – og nyt – så derfor røg der sådan en dåse i kurven.

Og så stod den ellers bare der. I skabet, på forreste hylde. Og der stod den jo godt – og længe!
Og så idag, hvor min oprindelige forrets-idé gik i vasken, poppede krabbekødet op i mit indre. Idag var dagen, hvor der skulle spises krabbe!

Så på nettet med mig, og søge inspiration.
Crab cakes/Krabbekage var noget af det første der poppede op! Den idé købte jeg og så søgte jeg ellers på opskrifter på crab cakes. Og hold nu op hvor findes der mange. Hvorfor har jeg aldrig prøvet det før?
Nåh pyt.
I min version skal der hverken rasp, mel eller kiks i, da jeg selvfølgelig har lavet en glutenfri version. Så derfor biksede jeg min egen opskrift sammen, og det blev faktisk helt vildt godt!

En lækker, varm forret – der også kunne spises til frokost!
Let og indbydende. Uhmm… Prøv selv……..


KrabbekageCrab cakes
(10-12 stk.)

1 ds. krabbekød (ca. 120 g. i drænet vægt)
½ æg (ca. 35 g.)
5 g. hakket persille
1 spsk. mayonaise
5 dråber sriracha chili sauce
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. citronsaft
¼ tsk. sort peber
1½ tsk. Fiberhusk

  • Dåsen med krabbekød åbnes og indholdet hældes i en trådsi til afdrypning
  • Slå ægget ud i en skål
  • Hak persillen helt fin
  • Æg, persille, mayonaise, chili, sennep, citron og peber piskes godt sammen med en gaffel
  • Når massen er jævn hældes det drænede krabbekød i
  • Rør godt rundt med gaflen – alle store stykker skal moses godt
  • Tilsæt fiberhusk og rør godt
  • Lad hvile i 5-10 minutter
  • Form “farsen” til små kugler med en teske
    Det er en god idé at have en våd hånd samt vand at dyppe skeen i – så hænger kuglerne ikke fast
  • Læg kuglerne på en tallerken
  • Stilles på køl i ca. 1 time
  • Smør smeltes på panden – brug rigeligt
  • Krabbe kagerne lægges på panden med luft imellem sig
  • Lad stege i 3-5 minutter på hver side (svag-medium temperatur)

Servér krabbekagerne lune, med grønne asparges og en rød dressing.

Krabbekage

Krabbekage

Krabbekage

 

Leave a Reply