Kakao popcakes




Kagerester er ikke et fænomen vi kender til hjemme hos os.
Vi har endnu ikke bagt så meget kage, at vi ikke vidste hvad vi skulle gøre ved det! Om det er godt eller skidt er jeg faktisk ikke helt klar over, men hvorom alting er, så har jeg aldrig kagerester gemt i fryseren, til smallere tider.

Når det så er sagt, så er kagerester helt perfekt til popkages!!
Især hvis man synes det er lidt ærgeligt at bruge tid på at bage lækre kager, for så at smuldre dem til krummer med det samme. Men måske man bare skulle bage dobbeltportion, så der er lækker kage og popcakes!

For de af jer, der (som jeg) ikke har kagerester gemt alverdens steder – tøv ikke! Jeg har nemlig opskriften på en skøn kakaoversion af de lækre popcakes lige her! Men har du en bedre chokoladekage/brownie, så kan den sagtens bruges også!

Er man ikke til kakaoversionen, kan man med fordel prøve den lyse version med vanilje, der er min absolut foretrukne version.


Kakao popcake 01Kakao popcakes
(ca. 12 stk.)

Denne opskrift består af tre dele: Chokoladekagen, frosting og pynt

Chokoladekage
3 æg
6 dadler
10 g. kokosolie
1 spsk. vand
½ tsk. vaniliepulver
40 g. mandelmel
1 tsk. bagepulver
1½ spsk. kakaopulver (sukkerfri)

  • Æggene deles i blommer og hvider
  • Hviderne piskes stive – når du synes de er stive nok, så pisk dem lige to minutter ekstra!
  • I den anden skål piskes blommer, dadler, kokosolie og vand godt sammen. Massen skal være jævn og uden klumper
  • Vaniliepulver, mandelmel, bagepulver og kakao tilsættes – der røres til massen er jævn
  • Hviderne vendes i kakaomassen
  • Når dejen er jævn hældes den i en springform/sandkageform, beklædt med bagepapir
  • Bages i almindelig ovn ved 160º i ca. 35 minutter
  • Når kagen er bagt, stilles denne til afkøling

Frosting
80 g. flødeost
40 g. sukrin melis

  • Flødeost og sukrin melis røres sammen til en jævn masse
  • Nu skal kagen smuldres i en skål
    ja den er god nok! Vi skal bruge en masse kagekrummer!
  • Når kagen er smuldret godt (brug evt. elpisker) røres krummerne sammen med frostingen
  • Når dejen er samlet til én stor masse, sættes denne på køl i 30-60 minutter
  • Efter dejen har været i køleskabet, kan du nemt rulle nogle fine små kugler og sætte dem på en pind.

Pynt:
Du kan pynte dine popcakes på utallige måder, og kun fantasien sætter grænser.
Jeg har valgt at dyppe disse popcakes i 100 g. smeltet, mørk chokolade (70%) og efterfølgende dekorere med lidt glasur, blandet af vand og sukrin melis (evt. med lidt farve)

Sæt dine popcakes til nedkøling i køleskabet indtil servering!

Tip: Opbevares i køleskabet i et par dage!

Kakao popcake 02 cut

Kakao popcake 01

Leave a Reply