Madfidusen Special: Rød kyllinge (blomkåls)risret

Det er for alvor blevet efterår, og ikke nok med at sommertøjet er pakket og vinterdynen er funder frem, så sker der også en forandring på madfronten!

Med efterårets kommen er der nemlig trukket op til kulde og blæst, hvilket betyder suppe og gryderetter ad libitum! Og jeg elsker det.
Derfor var jeg ikke længe om at beslutte mig for at deltage i den niende runde af madbloggerudfordringen, der i alt sin enkelthed går ud på at kreere alt-i-en –> Altså at lave et helt måltid i en enkelt gryde/pande/wok/stegeso – you name it! Den eneste betingelse er, at retten skal være et komplet måltid fra det salte køkken.

Piece of cake! Jeg fortalte kæresten at jeg havde meldt mig til udfordringen, og hans svar var: Så skal du da lave den der ret, du lavede da du boede i England! Utroligt at han kan huske det, da han kun har fået det en enkelt gang – men det må jo have gjort indtryk – eller også har jeg bare nævnt det alt for mange gange, i årenes løb!

Så kom dilemmaet bare – og her er altså tale om hele to problematikker!
1) Der er ris i min oprindelige ret! Den går ikke længere
Løsning: Vi bruger enten blomkåls– eller hvidkålsris! (Så skal det heller ikke koge i helt så lang tid)
2) Retten har ikke noget navn!
Løsning: Jeg ved det ikke???
3) Hvordan får man en gang “pandemad” til at se appetitligt ud?
Løsning: Portionsanretning vha. decilitermål

Men som du nok har gættet, så er opskriften en jeg fandt på, da jeg boede i England. Vi havde ikke ret meget udstyr i vores køkken, så derfor var det begrænset overdådighed der blev kreeret! Men maden smagte såmænd ganske udemærket alligevel! Og det her var den ret, jeg lavede flest gange under mit engelske eventyr! Der var som regel mad nok til et par dage, og derfor var det total win win!

I en ny udgave kommer her opskriften på min ret. Jeg tror jeg kalder den ‘Madfidusen Special

Retten var sygt lækker med ris i – men med blomkålsris er den faktisk mindst lige så god! Mums!


RisretRød kyllinge (blomkåls)risret
(2-3 personer)

350 g. kyllingeinderfilet (brystfilet kan også bruges)
1 dl. vand
1 porre
2 peberfrugter (valgfri farve)
5 tsk. tomatpuré
1 tsk. rosenpaprika, 1 tsk. allroundkrydderi, ½ tsk. salt og peber
2 æg
250 ml. madlavningsfløde
1 lille blomkålshovede (omkring 500 g.)
50 g. revet ost (mozarella)

  • Find wok’en frem og hæld ca. 1 dl. vand i bunden
  • Tænd for komfuret ved medium varme
  • Kyllingen hældes i vandet (skæres evt. i mindre, mundrette stykker)
  • Lad kyllingen koge til vandet er mere eller mindre fordampet
  • Porren skylles og halveres. Skær derefter i tynde skiver
  • Peberfrugten skylles, stokken pilles ud og peberen skæres i grove tern
  • Når vandet er kogt fra kyllingen tilsættes grøntsagerne
  • Lad simre i 5 minutters tid – husk at vende rundt i grøntsagerne
  • Tilsæt tomatpuré og paprika
  • Lad igen stå et par minutter
  • Slå æggene ud i panden og vend rundt til æggene er stegt
  • Tilsæt madlavningsfløden – skru evt. ned for varmen
  • Blomkålen rives på den grove side af rivejernet (evt. i foodprocessor)
  • Bland blomkålen i resten af retten og lad simre i 5-10 minutter (til blomkålsrisene er bløde)
  • Sluk for varmen og vend osten i retten
  • Når osten laver “tråde” er retten færdig

Serveres evt. med lidt revet ost på toppen!

Risret

Risret

 

Leave a Reply