Sød kartoffel pizza m. peperoni

Når man laver pizza uden pizzadej, er der, som med så meget andet, både fordele og ulemper.

Nej! Det bliver ikke en sprød bund, som hvis du bestiller en pizza fra din lokale pizza-pusher!
Tilgengæld får du en masse ‘skjulte’ grøntsager!

Nej – det er ikke en sund pizza – men den er sundere, da den indeholder grøntsager!

Den er glutenfri, low carb, kornfri – you name it

Men nej… Det er ikke en italiensk, sprød pizza! Og når man er kommet sig over dette faktum, eller ihvertfald accepteret det, så er den søde kartoffelpizza faktisk vanvittigt lækker.

Og da det i min verden primært er osten og fyldet, der gør en pizza til en pizza, så kan jeg sagtens leve med den bløde bund.

Skal man lave nogle sammenligninger, så minder denne pizza mest af alt om blomkålspizzaen. Og så alligevel ikke! Men jeg synes at alle burde prøve den søde kartoffelpizza! Det er en oplevelse, og mine smagsløg blev på ingen måde skuffede. Jeg planlægger allerede mit næste besøg i grønt afdelingen, hvor jeg må omkring de søde kartofler igen!


PizzaSød kartoffel pizza
(2 stk)

500 g. sød kartoffel
50 g. affedtet sesammel
2 tsk. fiberhusk
2 æg
2 tsk. oregano

  • De(n) søde kartoffel skrælles og rives på den finde side af rivejernet
  • Læg den revne, søde kartoffel, i en skål og tilsæt de resterende ingredienser
  • Rør godt sammen til ‘dejen’ er jævn
  • Lad hvile i 5-10 minutter
  • ‘Dejen’ deles i to dele og og fordeles på to bageplader. Jeg bruger dejskraberen til at smøre massen ud med
  • Pizzabunden bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i ca. 15 minutter
  • Dejen frigøres fra bagepapiret med en paletkniv og vendes evt. om
  • Smør tomatsauce ud over bunden
  • Drys med ost
  • Fordel dit yndlingsfyld på bunden – jeg brugte peperoni og oregano
  • Bages i yderligere 15 minutter til osten er brun

 

2 Comments

Leave a Reply