Peberfrugtmænd med hakket kylling, porre, hvidkål og ost

Jeg ved godt, at man ikke må lege med maden … Det har min mor nemlig lært mig!
Men det er bare så svært – for det er nemlig sååå sjovt!
Og jeg synes jo ikke at det er at lege med maden, bare fordi man skærer figurer i en peberfrugt…

Eller……………

Men hvorom alting er, så fik disse fyldte peberfrugter utrolig meget opmærksomhed, da jeg havde rester med i madpakken! Folk mente simpelthen at jeg havde alt for meget overskud – og det mener jeg ellers på ingen måde selv! Nok nærmere tværtimod!

Måske er det i virkeligheden fordi jeg ikke er helt normal.
For det er ligesom om at folk ikke helt kan forstå, at jeg faktisk slapper a, når jeg laver mad. Jovist, kan jeg godt bliver frustreret, presset og irritabel når jeg er i køkkenet. Men samtidig kan jeg koble fra og glemme alt om alt andet end min madlavning. Tankerne får lov at flyde når jeg står i køkkenet, og derfor elsker jeg at eksperimenter, øve og lege i køkkenet! Det virker måske overskudsagtigt. Men for mig er det ren og skær afslapning!

Men bare rolig – jeg har også dage, hvor jeg på ingen måde orker at lave mad eller stå i et køkken!

 


PeberfrugtmændPeberfrugtmænd
(4 stk)

400 g kyllingefars
75 g. porre
150 hvidkål
2 tsk allround. 1 tsk peber evt salt
1 ds tomatpure

4-5 peberfrugter
100 g. revet ost

  • Kyllingekødet lægges i en gryde – evt. med lidt fedtstof
  • Kødet brunes ved svag-medium varme
  • Imens skylles porre og hvidkål, der hakkes i fine stykker (Porren deles i kvarte og hvidkålen snittes fint)
  • Når kødet er brunet tilsættes krydderierne
  • Rør rundt og hæld grøntsagerne i gryden
  • Når grøntsagerne er blevet bløde, tilsættes tomatpure
  • Rør godt rundt til farsen har samlet sig
    smag evt. til med ekstra krydderi!
  • Sluk for varmen
  • Peberfrugterne skæres som græskar hoveder, med takker for ovn og ansigter på midten
    Husk at tjekke om peberfrugten står stabilt. Eller kan man skære lidt af bunden, så denne bliver lige
  • Stil peberfrugterne på en bageplade
  • Farsen fordeles i peberfrugterne
  • Drys lidt ost på toppen og sæt låget på

Peberfrugtmænd

  • Peberfrugtemændene sættes nu i en forvarmet ovn, ved 200º (varmluft) og bages i 15-20 minutter
  • Tag peberfrugterne ud af ovnen og server med f.eks. hakket hvidkål

Perfekte til halloweenmenuen – men også helt perfekte til madpakken, hvis man har adgang til en microovn..

God fornøjelse!

 

Peberfrugtmænd

Peberfrugtmænd

 

Leave a Reply