Sukkerfri blåbærkompot – til fx. pandekager eller en ostemad!

Nogle gange er det tilfældighederne der gør, at vi opdager noget nyt – andre gange er det gentagne forsøg – og ind imellem sker det med fuldt overlæg.

Det er oktober, og der er ikke længe til halloween. Derfor er jeg igang med at afprøve en masse nye uhyggelige og klamme opskrifter til bloggen. Én af disse nye ting var vingummi-regnorme lavet på blåbær. Men her skulle kun saften bruges, og derfor stod jeg tilbage med en portion henkogte bær.

Planen var egentligt at bruge bærene i til en portion blåbærmuffins, men så kom kæresten hjem fra træning og skulle have et par madder. “Har vi ikke noget syltetøj?” spørger han sørgmodigt, og jeg tilbyder ham så at han kan bruge mine blåbær! Det blev en stor succes, og derfor blev blåbærene brugt i denne lækre kompot.

Udover at smøre bærene på sin ostemad, kan man også bruge det som fyld i pandekager. Desuden forestiller jeg mig at det kunne være lækkert at blande i en portion chiagrød med vanilje (uden melonen selvfølgelig).


BlueberryBlåbærkompot
(3-4 spsk.)

100 g. blåbær
¾ dl. vand
2 spsk. sukrin
¼ tsk. citronsaft

  • Sæt husblasen i blød i vand
  • Hæld blåbær, vand, sukrin og citron i en gryde og tænd for blusset på medium varme
  • Bærene bringes i kog
  • Lad koge i ca. 10 minutter – tryk bærene fri for saft undervejs
  • Hæld bærene i en trådsi og lad saften dryppe ned i en skål
    (saften kan evt. bruge til saftevand eller til at lave klamme regnorme med)
  • Lad bærene køle ned og brug dem som fyld i pandekager eller på en ostemad

TIP: Prøv f.eks. disse kaloriefattige mandelpandekager eller en skive lyst hørfrøbrød under ostemaden.

Leave a Reply