Æblekage

Når jeg er ude at lufte hunden går vi ofte forbi en have. I denne have hænger der et skilt, hvorpå der står: “Har du lyst til æbler så bare tag alle dem du vil

Og jeg havde lyst til æbler…

Så jeg fyldte lommerne og giv hjem med favnen fuld! Der var ikke mange tilbage som jeg kunne nå, men heldigvis er kæresten ganske høj, så han blev også luftet!

Så kom det store spørgsmål bare. Hvad skulle jeg dog bruge æblerne til?

Det blev til mange lækre sager, og en enkelt ny opskrift fandt også vej! Nemlig en bagt æblekage. Og hvilken bedre måde er der at fejre efteråret på, end med kage? Jeg kan ikke komme på noget ihvertfald.

Æblekagen smager helt fantastisk – både kold og lun!
Ved lun servering kan man med fordel nuppe en kugle vaniljeis og ligge på toppen, så den smelter. Og nydes kagen kold, så spis den lige som den er. Jeg er helt pjattet med denne opskrift, og håber I andre også vil få glæde af den!

Nu vi jeg holde velfortjent efterårsferie, med fødderne oppe og et stykke kage i hånden!


ApplecakeÆblekage

2 æbler (ca. 250 g.)
3 store æg (ca. 210 g.)
3 spsk. sukrin
10 g. smeltet smør
2 spsk. Fiberhusk
20 g. pofiber
20 g. mandelmel
1 tsk. bagepulver
20 g. revet æble

  • Æblerne skrælles og skæres i skiver a ca. 5 mm tykkelse
  • I en skål slås æggene ud og piskes godt sammen med skrin
  • Tilsæt smør og rør igen
  • Melet hældes i sammen med bagepulver
  • Så tog jeg et par skiver æble og rev på den fine side af rivejernet
  • Dette blandes i dejen
  • Fordel dejen i en springform (20 cm i diameter)
  • Pynt med æbler på toppen og drys med lidt sukrin gold og kanel (2:1)
  • Bages i en forvarmet ovn ved 160º (varmluft) i ca. 35 minutter

Serveringsforslag:
Kagen kan nydes lun eller kold fra køleskabet. Serveres evt. med en lille klat vaniljeis

Bør opbevares i køleskabet – er også flere dage efter den blev bagt!

Applecake

Applecake

Applecake

 

4 Comments

Leave a Reply