Grøn kylling m. curry, bacon og ost

 

Kylling er en af de ting, der kan tilberedes på uendeligt mange måder, hvad end man bruger hele kyllinger, brystfilet, inderfilet, lår eller vinger.

Jeg elsker at eksperimentere, og den anden dag fik jeg en pludselig indskydelse, der skulle afprøves den samme dag. Et stykke kylling i grøn, spicy marinade piftet op med lidt ost og bacon. Resultatet var fantastisk.

Meeeen… Er man ikke til krydret mad, er dette nok ikke den rette kombination for én, for der er altså knald på smagen og krydderierne i denne ret. Men det er virkelig lækkert, så jeg vil anbefale alle at prøve den. Måske kan man nøjes med 1 tsk. grøn curry paste – så får man stadig smagen, men ikke den helt samme styrke.


KyllingKylling m. curry, bacon og ost
(2 pers)

2 stk. store kyllingebrystfiletter
1 dl. græsk yoghurt
1 tsk. grøn curry paste
1 pk. kalkunbacon
50 g. revet ost

  • Kyllingfiletterne  lægges i et ildfast fad
  • I en skål røres græsk yoghurt og grøn curry paste sammen
  • Marinaden smøres på filetterne
  • Tænd ovnen på 180º (varmluft) og sæt fadet i den kolde ovn
  • Lad stege i ca. 45 minutter
  • Tag kyllingen ud og læg bacon hen over
  • Sæt i ovnen igen og bag i yderligere 10-15 minutter ved 225º
  • Tag fadet ud af ovnen igen
  • Drys ost på toppen
  • Sæt i ovnen igen i 7-10 minutter

Servér kyllingen med cherrytomater og en frisk salat, f.eks mango-spidskåls-salaten.

Leave a Reply