Spicy, sød-kartoffelsuppe på under 30 minutter

Brrr… Efter knap en uge i de norske fjelde, havde jeg glædet mig til at komme hjem til mildere himmelstrøg! Men der blev jeg pænt skuffet!
For selvom temperaturen viser 11 (!!!!) grader varmere vejr i det østjyske, så føles det på ingen måde varmere! Faktisk tror jeg at jeg foretrækker de norske frostgrader!

Heldigvis havde jeg suppe i fryseren, så jeg kunne genfinde min almindelige krops temperatur! En lækker, stærk og yderst hot kartoffelsuppe lavet på sød kartoffel og chili.
Mens suppen står i gryden og småsimrer, kunne jeg jo lige så godt bruge tiden fornuftigt, og dele opskriften med jer. Den har nemlig ligget og ventet på at blive redigeret!

Og fordelen ved suppe er jo netop, at man sagtens kan lave en kæmpe portion og smide i fryseren, så der er til iskolde efterårsdage!

Turen til Norge skal der nok komme mere om, i “oktober i ord og billeder


Sweet Potato SoupSød kartoffelsuppe

5 g. smør
¼ porre (ca. 35 g.)
1 rødløg (ca. 110 g.)
1 alm. løg (ca. 65 g.)
1 stor sød kartoffel (ca. 800 g.)
1,5 l. vand
1 stk. grøntsagsbouillon
½ tsk. srisacha stærk chili sauce
Smag til med salt og peber

  • Smøret smeltes i en stor gryde
  • Snit porre og løg i fine ringe og brun dem i smøret
  • Når løg og porrer er blevet gyldne/bløde hældes vandet i gryden
  • Bring det hele i kog
  • Den søde kartoffel skrælles og skæres i små tern – jo mindre tern, jo kortere kogetid
  • Hæld kartoffel ternene i gryden sammen med en grøntsagsbouillon
  • Lad koge i ca. 15 minutter
  • Blend grøntsagerne med stavblenderen

Hele portionen vejer ca. 1700 g. og indeholder ialt 779 kcal.
Dette giver ca. 46 kcal pr. 100 g.
En skålfuld indeholder ca. 400 g. sød-kartoffelsuppe

Sweet Potato Soup

Leave a Reply