Hjemmelavet, sukkerfri, krymmel i forskellige farver og smagsnuancer

Det er lige nu meget populært at lave sit eget krymmel.
Det er billigere end det man kan købe i butikkerne, og man kan lave det i netop den farve og med den smag, man bedst kan lide.

Men det er fyldt med sukker – ligesom det man køber i butikken!
Eller det er de opskrifter jeg har set indtil videre… Men det er der heldigvis råd for, så jeg har lavet en sukkerfri version af den hjemmelavede krymmel.

Og ærligt – så var jeg mega stolt over resultatet. Nu mangler jeg så bare en undskyldning for at få mit krymmel brugt. Så jeg kan få lavet noget mere….


Krymmel
Hjemmelavet, sukkerfri, krymmel
♥ Jordbærkrymmel ♥ Vaniljekrymmel ♥ Lakridskrymmel ♥

Fremgangsmåde

  • Æggehviderne piskes helt stive med elpiskeren. Når du synes hviderne er stive nok, pisker du lige i 3 minutter ekstra.
  • Tilsæt sukrin melis lidt ad gangen, mens du stadig pisker
  • Tilføj smag og farve (se eksempler nedenfor)
  • Pisk, til massen er jævn
  • Massen fordeles i sprøjteposer (eller fryseposer, hvori der klippes et lille hul)
  • Læg et stykke bagepapir på bordet og sprøjt massen herpå i lange, tynde streger.
    Portionen giver cirka fem ark krymmel
  • Hold sprøjteposen et lille stykke over bagepapiret, så du sprøjter massen ud i luften – på den måde får man fine, tynde striber.
  • Lad krymlen tørre i mindst otte timer
  • Når din krymmel er tørret, skal den brækkes i små stykker
    Du kan se at krymlen er tør, når den løfter sig fra papiret
  • Put evt. striberne i en frysepose og knæk dem ved at trykke på posen
  • Opbevar din krymmel i en lufttæt beholder og brug den som pynt på is, kager og andre lækre desserter.

 


Krymmel m. jordbærLyserødt jordbærkrymmel 

1 æggehvide (ca. 40 g.)
100 g. sukrin melis
3 tsk. frysetørret jordbær (der knuses til pulver)
evt. 1 tsk. rød frugtfarve

Strawberry sprinkles

 

 


Krymmel m. vanilje

Blåt vaniljekrymmel 

1 æggehvide (ca. 40 g.)
100 g. sukrin melis
1 tsk. vaniljepulver
evt. 1 tsk. blå frugtfarve

Vanilla sprinkles

 

 


Krymmel m. lakridsLakridskrymmel 

1 æggehvide (ca. 40 g.)
75 g. sukrin melis
3 tsk. lakridspulver
evt. 1 tsk. sort frugtfarve

Licorice sprinkles

 

 


 

 

6 Comments

Leave a Reply