Lækker, cremet squashsuppe

En sikker vinder i indkøbskurven er helt sikkert squash. Jeg bruger en del squash i madlavningen, og derfor har jeg ofte sådan et par banditter med mod udgangen, når jeg er ude og handle.

Squash kan man altid bruge til et eller andet.

Denne gang har jeg brugt mine frosne squash til at lave suppe på. For squash kan sagtens fryses, men de er altså bedst i gryderetter (eller supper) efterfølgende. Jeg valgte at fryse mine squash ned hele, men en anden gang vil jeg nok skære dem i skiver og tern først.
Guldkorn hermed videregivet.

Suppen her er helt perfekt til de kolde dage, og så smagen den godt. Farven bidrager med en eller anden sundheds-fornemmelse – grønt er nemlig sundt! Der var skam også mange blikke at fange, da jeg havde suppen med på arbejde i sidste uge.

Skal man af en eller anden grund holde en farve-tema-fest og farven er grøn, ja så har vi altså her en vinder!


SquashsuppeSquashsuppe

2 mellemstore løg (ca. 140 g.)
1 hel porre (ca. 100 g.)
500 g. squash
75 g. spinat
1 chilifrugt (ca. 3 g,)
2 fed hvidløg (ca. 15 g.)
5 g. smør eller olie
salt, peber
3 dl. kokosmælk (300 ml.)

  • Grøntsagerne skylles under den kolde hane
  • Løgene pilles og deles i kvarte
  • Porren skæres i tykke ringe
  • Squashen deles i større stykker
  • Spinat, chili og hvidløg hakkes
  • Grøntsagerne hældes i en stor gryde sammen med smøret og svitser
  • Tilsæt 5 dl. vand
  • Når grøntsagerne er møre, blendes de med stavblenderen
  • Tilsæt kokosmælk og lad det småkoge i 5-10 minutter
  • Smag til med friskkværnet salt og peber

Tip: Serveres evt. med lidt bacon ved siden.

Tip: Jeg kan godt lide min grøntsagssuppe til den tykkere side, men ønsker man en tyndere version, kan man altid tilsætte lidt ekstra vand

Hvis man bruger light kokosmælk, indeholder hele suppen 480 kcal. Det giver ca. 47 kcal pr. 100 g.

Squashsuppe

Squashsuppe

Leave a Reply