Hjemmelavet shawarmarulle m. kyllinge kebab

Da jeg var ude og handle den anden dag, stod jeg med næsen nede i køledisken i håb om at finde lidt inspiration, og her fik jeg øje på en pose kyllingekebab! Haps sagde det, og ned i kurven med den!

Jeg var ikke i tvivl om at kebaben skulle bruges til noget junk food – på den sundere måde! Så da jeg den anden dag var syg og ikke gad at lave det helt store i køkkenet, var det tid til at hive kebaben frem!

Nu skulle der laves shawarma ruller.

Shawarma kommer fra det arabiske køkken og betegner egentligt måden man tilbereder kødet på. Shawarma betyder egentligt dreje. I europa bruges det dog i flæng, sammen med wraps og durum ruller.

Jeg valgte at bruge kikærte wraps til projektet, men man kan jo i virkeligheden bruge lige den slags wraps, man bedst kan lide. Det vigtigste er dog, at pandekagen er lidt tykkere i dejen.

Kebabrullerne er super lækre, og er der rester tilbage er det jo oplagt at hive en rulle med i madpakken… Uhmmm!


Kebabrulle06Kebabrulle
(4 stk.)

Opskriften består af tre dele (wraps, kebab og rulningen)

4 stk. kikærtewraps
for lchf version, brug da sesamwraps i stedet

300 g. kyllingekebab
mayonaise (jeg bruger miracle whip light) – ca. 15 g. pr. wrap
icebergsalat, hakket – ca. 24 g. pr. wrap
agurk i tern – ca 40 g. pr. wrap

  • Wraps’ene laves efter anvisningen – hold dem evt. lune i ovnen v. 50º
  • Når panden er ledig steges kylinge kebab’en
  • Imens snittes grøntsagerne
  • Mayo smøres på midten af wrap’en
  • Fordel grøntsagerne ovenpå
  • Når kebaben er sprød fordeles den i de fie wraps – vær opmærksom på at vægten ændres ved tilberedning
  • Rul wrap’en sammen og nyd din kebabrulle med det samme eller pak den ind i sølvpapir og gem den til madpakken.

how-to-kebabrulle

 

1 kebabrulle indeholder ialt: 281 kcal

Kebabrulle

 

Kebabrulle

Kebabrulle06

Leave a Reply