Glutenfrie æble-pandekage-ringe uden tilsat sukker

Så blev det september, og kalenderen skriver efterår! Jeg har nu ikke noget imod efteråret, da jeg er helt pjattet med farverne, de nedfaldne blade og hvad der nu ellers lige er efterårs-agtigt!
Regn og blæst er jeg ikke så begejstret for, men nu har sommeren jo mindet mere om efterår end om sommer, så måske vi får os et mildt efterår i år? Jeg krydser ihvertfald fingre.

Én af de aller bedste ting ved efteråret er nu høsten og når æblerne er klar! Derfor starter vi måneden med en æbleopskrift! Er du interesseret i flere opskrifter med æbler, kan du se alle mine samlede æble-opskrifter lige her.

Inspirationen til disse lækre æbleringe har jeg fundet på pinterest. Men idéen er egentligt ganske simpel – du skal bruge to ting: Æbler og en (tyk) pandekagedej! Jeg tog udgangspunkt i min kaloriefattige opskrift på mandelpandekager, og tilføjede lidt mindre vådt og lidt ekstra tørt, for at få dejen tykkere!

En lækker, lille eftermiddagssnack for støre og små! – Naturligt fri for gluten og hvidt sukker.

Jeg glæder mig allerede til at spise pandekage-stegte-æble-ringe igen!


ApplesliceÆbleringe i pandekagedej
(ca. 28 stk.)

3 æggehvider
1 dl. skummetmælk
1½ spsk. sukrin
1 knsp. salt
1 knsp. kanel
1 dl. affedtet mandelmel (50 g.)
1 tsk. fiberhusk
evt. lidt fedtstof til panden – jeg bruger lidt smør (ca 2 g. til den første pandekage)

2 æbler

  • Æggehviderne slås ud i en skål
  • Tilsæt mælken, sukrin, kardemomme og salt
  • Pisk godt
  • Tilsæt mandelmel og fiber husk
  • Pisk godt
  • Lad dejen hvile mens æblerne skæres i ringe
  • Æblerne skæres i 5 mm. tykke skiver
  • Skær midten ud og skær skiverne i tyndere ringe
  • Varm panden op
  • Smelt fedtstoffet på panden
  • Når panden er varm dyppes æbleringene i dejen og lægges på panden
  • Lad den stege ved svag-medium varme
  • Når dejen er ved at være fast på begge sider vendes æble-pandekage-ringen forsigtigt (husk: tålmodighed er en dyd)
  • Gentag til der ikke er flere æbler og mere dej tilbage

Serveres med lidt sukrin melis eller kanel sukker (kanel og sukrin blandet sammen i forholdet 1:2)

Tip: Hvis dejen går i stykker, når du vender æble-pandekage-ringen, pilles dejen blot á, og ringen dyppes på ny i dejen og steger på panden

God fornøjelse!

Appleslice

Appleslice

 

Leave a Reply