Kyllinge-karry wok m. grove grøntsager og kokosmælk

Så er den gal igen. Ligesom man tror at sommeren er over os, skifter det, og vi får atter regn, kulde og blæst!
På en semi-kold dag som denne, er der nu intet som at hoppe en tur i køkkenet og bikse en lækker simreret sammen, som man kan få varmen på..

Så kommer spørgsmålet til en million bare…. Hvad har jeg fået kreeret?
Er det en wok- eller gryderet? Eller er det en frikassé?? Taler vi om kylling i karry, eller noget helt, helt andet?
Mulighederne syntes uendelige. Men efter at retten nu har lagt sig godt i mavsen, er jeg nået frem til at det er en wokret. Der var ihvertfald ikke sauce nok til en gryderet og karryen ødelagde lissom pointen i en frikassé. Så var der to muligheder tilbage, og da mængden af grøntsager var ret stor, ja så blev jeg altså enig med mig selv om at det var wok mad!! Der er selvfølgelig kun mig selv at blive enig med, så der skulle ikke mange argumenter på bordet.

Måske har du et bedre argument?


WokKyllinge-karry wok m. grove grøntsager og kokosmælk
(2-3 personer)

Denne ret består af tre dele: kyllinge-delen, grønt-delen og wok-delen

1 dl. vand
2 spsk. citronsaft
3 fed hvidløg
1 lille drys groft salt
500 g. kyllingebryst filet

1 tsk. olie
135 g. løg
1½ tsk. knust ingefær
1 tsk. citronsaft
45 g. forårsløg (ca. 3 stk.)
250 g. squash (1 stk.)
110 g. rød peber (1 stk.)
330 g. aubergine (1 stk.)

200 ml. kokosmælk
2 spsk. karry

  • Vand og citronsaft hældes i bunden af en wok
  • Hvidløgene hakkes i små tern og hældes i vandet
  • Vandet bringes i kog
  • Kyllingen skæres i små tern og koges i vandet
  • Når kyllingen er hvid, skrues der helt op for varmen, så vandet fordamper
  • Når vandet er fordampet hældes kyllingen i en skål
  • Hæld olien i wok’en og lad det opvarme
  • Skær løgene i store tern og brun dem i olien
  • Tilsæt citronsaft og ingefær
  • Skyl grøntsagerne og
    • Skær forårsløgene i små ringe
    • Skær squashen i tykke skiver og del dem på midten
    • Skær peberfrugten i store stykker
    • Skær auberginen i tykke ringe og del den i mindre trekanter (4-8 trekanter pr. skive)
  • Når løgene er brune, tilsættes de øvrige grøntsager
  • Rør godt rundt
  • Når der kommer væske, sættes låget på wokken – lad småsimre i 10-15 minutter
  • Tag låget af wokken igen og rør godt rundt
  • Tilsæt kyllingen og lad vandet fordampe
  • Lad simre uden låg i ca. 10 minutter
  • Tilsæt karry og rør godt
  • Hæld kokosmælken i og giv retten et opkog
  • Lad retten stå et par minutter ved den svage varme

Servér retten med f.eks. kolde blomkålsris (groftrevet blomkål) eller fuldkornsris, hvis man ikke spiser low carb!

Velbekomme fra kokken!

Ialt: 981 kcal – pr. portion (ved 3 portioner) er 327 kcal (Udregnet med light kokosmælk (73 kcal pr. 100 g.))

Wok

Wok

Leave a Reply