Blomkåls bites med chili og to slags ost

Så er den her, den ellers efterspurgte opskrift på blomkåls bites.
Efter jeg postede et billede, på Instagram, af disse hapsere, har jeg fået flere henvendelser på, hvordan de var lavet! Og nu får i så endelig svaret..

Jeg kan lige så godt slå det fast med det samme… Her er ikke tale om en grøntsagsversion af chili cheese tops!
– Faktisk har det her intet med chili cheese tops at gøre!

Når man bider i dem, kommer der ikke flydende lava i din mund og de er heller ikke specielt spicy! Tilgengæld er de død-lækre. Disse bites er spræng fyldt med vitaminer og grøntsager, forklædt i en lille smule ost.
Sprøde uden på og bløde inden i!
(Dog bør de nydes med det samme, da den opvarmede version desværre mister sin sprøde skorpe.)

Bortset fra det, vil jeg lade billederne tale for sig selv..


CauliflowerBlomkåls bites m. ost og chili
(ca. 16 stk.)

Denne opskrift består af to dele: Blomkåls bites’ene og paneringen

400 g. blomkål
60 g. spinat
60 g. peberfrugt
1 stk. chilifrugt (ca. 5 g.)
60 g. revet ost
1 æg
3 tsk. fiberhusk

Til paneringen skal du bruge
1 æg
50 g. parmesan
3 spsk. mandelmel (almindelig/hjemmelavet eller affedtet)
1½ tsk salt og peber

  • Tænd ovnen på 225º (varmluft)
  • Blomkål, spinat, peberfrugt og chili rives helt fin: Jeg bruger en foodprocesser, men en minihakker eller et rivejern kan også bruges.
    Det er vigtigt at grøntsagerne er helt fine, for at få den rigtige konsistens
  • Tilsæt ost og æg
  • Rør massen godt sammen
  • Tilsæt fiberhusk og rør igen godt rundt
  • Lad massen hvile i 10 minutter, mens paneringen forberedes
  • Slå ægget ud i en skål og pisk godt med en gaffel
  • Bland parmesan, mandelmel, salt og peber sammen i en anden skål
  • Tag din grøntsagsdej og rul til ovale kugler
    Obs: Dejen er stadig fugtig
  • Vend kuglerne i æggemassen og derefter i ostemassen
  • Placér kuglerne med luft imellem sig, på en bagerist beklædt med bagepapir
  • Gentag til der ikke er mere tilbage
  • Sæt risten midt i ovnen og lad dine blomkåls bites bage i ca. 20 minutter
  • Tag dem ud og lad nedkøle i 5 minutter inden de serveres

Nyd dine bites lune, med lidt salsa ved siden.

Cauliflower

Cauliflower

Cauliflower

Leave a Reply