Kold, cremet blomkålssalat m. hvidløg og purløg

Har du sommeren igennem siddet til den ene grillaften efter den anden og sukket efter den omdelte kartoffelsalat? Eller “syndet” lidt og snuppet bare en lille skefuld, men efterfølgende haft lidt dårlig samvittighed og måske endda ondt i maven?
Det har jeg ihvertfald!!! Men det er heldigvis slut nu..

Der er nu intet som en grillaften med godt kød på grillen, en lækker, frisk salat og så lige en portion kartoffelsalat! SUK! Men nu har jeg fundet løsningen!!! Man laver da bare en blomkålssalat!

Lækre, sprøde blomkål blandet sammen med en lækker creme.. Det lyder lækkert, ik??
Det er det ihvertfald!

Jeg havde købt et stort blomkål for at overraske kæresten med min idé!
Han kommenterede ikke rigtigt på at jeg stod og lavede retten – han troede vel at jeg ville spise blomkålene rå, og der springer han gerne over! Men da han så kom til at kigge ned i skålen, gik det op for ham hvad jeg havde lavet, og han var super begejstret! Han kunne faktisk ikke holde fingrene fra skålen, og inden den var sat på bordet havde han allerede prøvesmagt den! Og den var godkendt!!! Pyyyyh tænkte jeg, og tog selv en smagsprøve!
Fedt! Den smagte jo virkelig lækkert….

Så sommeren er reddet!! Lad os håbe vejret tillader nogle flere grillaftener!!

Så her får I opskriften på min falske kartoffelsalat – Blomkålssalaten!!!


BlomkaalsalatCremet blomkålssalat
(2-3 personer alt efter hvad der serveres ved siden af)

1 stor blomkålshoved (ca. 700 g. i renset vægt)
200 g. græsk yoghurt*
1 spsk. mayonaise (15 g.)*
2 mellemstore fed hvidløg
salt, peber
1 god håndfuld purløg

*For en fedtfattig portion, brug da light mayonaise og græsk yoghurt 2%)

  • Blomkålen skæres ud i buketter
  • Hæld blomkålsbuketterne i en skål
  • Fyld elkedlen med vand og bring det i kog
  • Hæld det kogende vand over blomkålene i skålen og læg et låg over
  • Lad stå i ca. 5 minutter
    Jeg synes det bliver bedst, hvis blomkålene er al dente 

Imens laves cremen

  • Hæld den græske yoghurt i en skål og rør den godt sammen med maynaisen
  • Hvidløgene pilles og presses igennem hvidløgspresseren
  • Krydr godt med salt og peber
  • Purløgene klippes i fine stykker og hældes i blandingen (gem evt. lidt til at pynte med)
  • Rør det hele sammen
  • Når blomkålene er færdige hældes vandet fra – hæld evt. lidt koldt vand over for hurtigere nedkøling
  • Stil dem til afdrypning i en si
  • Når vandet er dryppet fra blandes cremen og blomkålene sammen
  • Stilles på køl indtil servering

BlomkaalsalatVelbekomme!!

 

2 Comments

  • Karina says:

    Så er den afprøvet med dijon sennep mums den er god 😛 😉 … Ide hvad med karry som man bruger i kartoffel salat?

Leave a Reply