En gammel kending, Farseret Porre

I en hektisk hverdag kan man nemt være tilbøjelig til at “gøre som man plejer” og glemme at prøve noget nyt – eller gammelt.

Idag stod der kyllingedunser på madplanen, men egentligt havde jeg lyst til noget lidt mere “crispy” spise. Så hovedet blev derfor sat på overarbejde. Med et kig i køleskabet stod det dog hurtigt klart hvad der skulle ske. Et par friske porrer kombineret med en krydret kyllingefars og voilá, farserede porrer på menuen.

Så næste gang, du skal have frikadeller, hvad enten det er med svin eller kylling, så overvej at lave en anden gammel klassiker.

– du vil ikke fortryde det!


Farserede porrer Farserede porrer

400 g. kyllingefars
1 æg
1 løg (revet)
2-3 fed hvidløg
2 spsk psyllium-frøskaller fra HUSK
1 porre
Salt, peber, chili (1 tsk.), allroundkrydderi (1 tsk.)

  • Skær porrerne i ca. 7 cm. lange stave og halvér dem.
  • Blancher porrerne (hæld dem i kogende vand i 2-3 min.)
  • Imens røres farsen sammen med æg, revet løg, hvidløg og krydderier. (Brug godt med salt og peber)
  • Tilsæt psyllium frøskallerne og rør godt.
  • Lad hvile i 10 minutter Farserede porrer
  • Put rigeligt med fedtstof på panden og tænd på høj varme
  • Tag lidt fars i hånden
  • Læg 4-5 lag porrer i og luk farsen omkring (farsen er lidt våd)
  • Placér på en panden og steg 1-2 minutter på hver side, til den får en sprød skorpe
  • Giv dem 20 minutter i ovnen ved 180°

TIP: Servér med blomkålsmos, det passer fantastisk sammen! 

TIP: Kan også laves med svinefars i stedet for kylling!! (Samme fremgangsmåde og ingredienser)

Leave a Reply