Majskolber m. smør og salt, på grill

Jeg skal da ellers lige love for, at sommeren har gjort comeback! Sikke en varme…

Jeg bruger pt ikke ret meget tid i køkkenet – det orker jeg ærligt talt ikke!!! Jeg vil hellere sidde i solen og forhåbentligt blive en lille smule brunere!!

Aftensmaden laver vi på grillen, men i disse dage spiser vi noget senere end vi plejer!! Gerne omkring 20.30 faktisk – der er temperaturen nemlig en anelse mere human… Solen står ihvertfald ikke direkte ind på altanen på dette tidspunkt! Desuden har vi minimal appetit, mens solen er på sit højeste! Så hellere drikke en flaske iskold vand!

En af sommerklassikerne er jo majskolberne! Vi har lavet dem på grill de sidste par dage, og jeg er kæmpe fan! De kan nemt tilberedes hvad end med bruger gas- eller kulgrill! Og så er der ikke ret meget forberedelse i at smække sådan et par på grillen! Det er lækkert!
Skal man på stranden og grille, er kolberne også gode at have med, da de hurtigt er færdige – det burde selv en engangsgrill kunne klare!

Nu jeg sidder og skriver indlægget får jeg lyst til at lave kolber igen (for tredje dag i træk!!!) Måske man skal forbi Rema1000 og købe friske forsyninger i løbet af eftermiddagen!!! 🙂


MajskolbeMajskolber på grill

1 majskolbe pr. person
smør
salt

  • Majskolben lægges i en skål med vand i 2-3 minutter (med skrællen på)
  • Placér majskolben på den varme grill
  • Hvor længe den skal have, kommer an på hvor meget varme der er på grillen
    • Gasgrill, ved laveste temperatur i 15-17 minutter – vend jævnligt
    • Kulgrill, meget varm, ca. 4-5 minutter
  • MajskolbeDet vigtigste er at man vender majsene ofte, så de får jævn varme. – Det gør ikke noget at skrællen bliver sort
  • Tag majskolberne af varmen og pil skallen á – lad “håndtaget” sidde på – så er der noget at holde ved
  • Smør smørret på kolben, drys med salt, og spis den mens den er lun!

Majs kolber passer perfekt sammen med alt slags kød.
Prøv f.eks. laksen, kyllingen m. italiensk barbeque, kylling i baconsvøb eller en lækker hakkebøf!

Leave a Reply