Sweet jacket potato m. hakket oksekød!

Da jeg boede i England fik jeg øjnene op for noget helt fantastisk.
Jacket Potatoes, der direkte oversat hedder jakke kartoffel! Men som man på dansk nok bare vil kalde en fyldt bagt kartoffel. Fidusen med de her jacket potatoes er nemlig, at det er bagte kartofler med fyld!

I England serverer de disse herligheder over alt. Selv i skolens kantine – og det var ofte svært at vælge, hvilket fyld man skulle have. Min foretrukne var nok den med chili con carne!! Nøøøj det var guf!
Men kylling og smeltet ost er nu heller ikke dårligt!
Kartoflerne har en lækker, sprød overside og en midte, blød som smør!

Derovre, på den anden side af det store, blå vand, blev kartoflerne servret med chips! (crisps om man vil!) Meeen personligt foretrækker jeg nok en god salat. Jeg forstår ikke deres brug af chips på den måde!

Men hov, tænker den hurtige læser måske. Madfidusen spiser jo ikke kartofler! Og bingo! Der var jackpot! Tilgengæld spiser hun søde kartofler i ny og næ, så derfor får i selvfølgelig en opgraderet version af opskriften, med titlen “Sweet jacket potatoes” – smart, ik?

Nyd din jacket potato til aften eller frokost – eller tag den med i madpakken, hvis du har mulighed for at varme den! Det mætter fantastisk og smager himmelsk!


Jacket PotatoSweet jacket potato m. oksekød
(2 personer)

2 store søde kartofler (mine vejede 500 g. stykket)
300 g. oksekød
1 lille løg
1 peberfrugt
80 g. revet ost

  • De søde kartofler skylles under rindende vand – brug evt. en neglebørste til at fjerne jord med
  • Dub kartoflerne tørre m. et viskestykke ell. køkkenrulle
  • Rids et kryds på den ene side af kartoflerne
  • Sæt kartoflerne i en forvarmet ovn v. 200º (varmluft)
  • Bag kartoflerne i 45-50 minutter

Imens kartoflerne bager, kan man tilberede fyldet.

  • Dæk bunden af en gryde med vand
  • Tilsæt oksekødet og brun det heri
  • Vandet gør at kødet ikke bliver tørt
  • Når kødet er brunet tilsættes krydderierne (jeg plejer at bruge lidt salt, peber, paprika samt chiliflager.)
  • Bliv ved med at riste, til vandet er fordampet.
  • Løg og peberfrugt skæres i små tern

Når kartoflerne er færdige

  • Åben kartoflerne der hvor krydset er og skrab indholdet ud med en ske. Vær meget forsigtig, så du ikke prikker hul i skrællen
  • I en skål blandes indmaden fra kartoflerne, ost, oksekød, løg og peberfrugt
  • Drys med lidt salt (ca 1 tsk.) og rør godt rundt
  • Fyldet puttes tilbage i de udhulede skræller
  • Drys evt. lidt ost på toppen
  • Bages i ovnen i yderligere 12-15 minutter

Nydes lune – serveres med en lækker salat eller gnavegrønt!

NB: Kan man ikke spise det hele nu, så gem resten til imorgen! Jeg tager ihvertfald min med i madpakken!

Leave a Reply